Wijs met de Bijbel

Wijs met de Bijbel is de naam van de Bijbelcampagne die zich uitstrekt over drie jaar (2011-2014) in aanloop naar het 200-jarig bestaan van het Nederlands Bijbelgenootschap en de verschijning van de Bijbel in Gewone Taal.

Het woord ‘wijs’ in Wijs met de Bijbel heeft een meerduidige betekenis: de Bijbel is een boek vol wijsheid; we moeten wijs omgaan met de Bijbel; je wordt wijs van de Bijbel, en je kunt ‘wijs zijn’ met de Bijbel. Ook moeten we wijs omgaan met het bijbelwerk en het daarvoor bestemde geld.

Wijze woorden van Paulus

In 2013 staat Wijs met de Bijbel in het teken van de brieven van Paulus. Want de brieven van Paulus zijn relevant voor gelovigen van vandaag! Want Paulus raakt mensen, hij zet ze in beweging, heel dichtbij, maar ook ver weg! We hopen dat u ook in beweging zult komen met de de NBG-Bijbelquiz of de kaartenactie. Op deze website vindt u alle materialen die gemaakt zijn voor de Bijbelcampagne Wijs met de Bijbel

Activiteiten

Vaste onderdelen van de Bijbelcampagne zijn de Nationale Bijbelzondag en de NBG-Bijbelquiz.

Materiaal

U kunt via het bestelformulier divers materiaal bestellen voor gebruik rondom de Wijs met de Bijbelcampagne.

Download voorbeelden

Benieuwd naar het materiaal van deze campagne? Download hieronder een voorbeeld van de diverse middelen.

Powerpoint Kerkcollecte

Collecteert u op Nationale Bijbelzondag ook voor het NBG? Onderstaande presentatie (powerpoint) kan gebruikt worden voor toelichting over deze collecte.

Presentatie kerkcollecte Nationale Bijbelzondag (powerpoint)