Blog

5 Paasactiviteiten rondom de Stille Week

Nog even en dan start de Stille Week. De week die voorafgaat aan Pasen en waarbij we stilstaan bij het leven, de dood en de opstanding van Jezus. In de Stille Week wordt er vaak van alles georganiseerd, van stadswandelingen tot bijzondere diensten.

Heb jij nog geen plannen, en zoek je nog een invulling voor de laatste week van de veertigdagentijd? Lees dan even verder, want wij hebben een aantal evenementen voor je op een rij gezet.

Theater- en muziekvoorstelling Victory in Harderwijk (23 en 24 maart)

Hoewel de Stille Week pas op zondag 25 maart begint, is op vrijdag 23 of zaterdag 24 maart al het eerste evenement waar je naartoe kunt. In Harderwijk vindt dat weekend namelijk theater- en muziekvoorstelling Victory plaats. Tijdens deze voorstelling wordt muziek van Sela, Opwekking en Psalmen voor nu gecombineerd met hedendaagse popmuziek. Bekende christelijke artiesten zoals Pearl Jozefzoon, Ralph van Manen en Elvis E. zullen het hele verhaal van de Bijbel uitbeelden: vanaf de schepping, de zondeval, de belofte, het verbond, de Verlosser naar uiteindelijk de grote Victory. Kijk hier voor meer informatie.

Wandelingtheater Dolorosa Haarlem (24 maart)

Ben je liever in beweging? Dan is het wandeltheater misschien wel iets voor jou. Je wordt dan via levende standbeelden, beeldende kunst, toneel, moderne dans en live muziek verrast met twaalf verschillende scenes uit het leven van Jezus. Het verhaal wordt verteld zonder woorden, maar vol emotie. Een gids leidt je in anderhalf uur langs de verschillende onderdelen. Loop je mee?

De Matthäus-Passion (meerdere data)

Voor liefhebbers van klassieke muziek is de Matthäus-Passion een bezoekje waard. Het meeslepende muziekstuk vertelt in ongeveer drie uur het lijdens- en sterfverhaal van Jezus zoals in het Evangelie volgens Matteüs. Bekijk via deze link waar en voor wanneer nog kaartjes te koop zijn.

The Passion in Amsterdam (29 maart)

Dit jaar vindt de achtste editie van The Passion plaats in onze hoofdstad. De moderne vertelling van de laatste uren van Jezus’ leven, lijden en opstanding wordt gespeeld door Tommie Christiaan (Jezus), Glennis Grave (Maria), Jeangu Macrooy (Judas), Brainpower/Gertjan Mulder (Petrus) en Arjan Everveen (Pilatus). Bekijk je het evenement liever vanaf de bank? Dat kan ook, want The Passion wordt vanaf 20.30 uur live uitgezonden op NPO 1.

De Passie Nabij met de Zandtovenaar en Martin Brand (31 maart)

Wil je het paasverhaal op een creatieve manier beleven? De bekende zandtovenaar Gert van der Vijver en zanger Martin Brand treden op Stille Zaterdag op in Kampen. Samen met een koor brengen ze alle thema’s rondom het Paasfeest tot leven. Meer info over dit evenement in Kampen vind je hier.

Hoe bereid jij je voor op Pasen?