Pedagoog en theoloog

Maartien Hutter werkt sinds 2013 in het team Bijbelgebruik. Als adviseur, schrijver en eindredacteur werkt ze mee aan uitgaven voor kinderen en gezinnen. Ook schrijft ze over bijbellezen met kinderen. Voorbeelden van uitgaven zijn de Samenleesbijbel (2015) en de Samenleesbijbel Junior (verschijnt najaar 2018), het bijbelblad voor kinderen Alef, en de kindernevendienstmethode Bijbel Basics. Daarnaast is ze redacteur voor debijbel.nl.

Werkzaamheden:

  • Hoofdredactie bijbelblad Alef
  • Inhoudelijk medewerker kindernevendienstmethode Bijbel Basics
  • Blogger debijbel.nl, samenleesbijbel.nl, bijbelingewonetaal.nl   
  • Publicist debijbel.nl

Achtergrond

Maartien Hutter heeft theologie gestudeerd aan de Universiteit van Leiden met specialisaties in godsdienstwijsbegeerte en godsdienstpsychologie. Daarnaast heeft ze, ook aan de Universiteit van Leiden, de studie orthopedagogiek gedaan met als specialisatie klinische neuropedagogiek. Ze heeft beide opleidingen cum laude afgerond.

Maartien Hutter: ‘In mijn werk kan ik mijn kennis als pedagoog en theoloog combineren. We denken na over de vraag: hoe komen bijbelverhalen echt aan bij kinderen? Mijn werk bij het NBG is geslaagd als kinderen en ouders samen met plezier in de Bijbel lezen en er echt mee bezig gaan, het zich eigen maken. Persoonlijk houd ik erg van de Psalmen. Daar zit heel veel van het leven in, de dieptes en de hoogten.’