Persvoorlichter/eindredacteur

Drs. Peter Siebe werkt sinds 2016 als persvoorlichter en eindredacteur in het team Fondsenwerving en Communicatie. Hij onderhoudt de relaties met de media en organiseerde een persrondleiding langs de Bijbel-en-kunst-route van het NBG in het Rijksmuseum (2018). Vanuit zijn eindredacteurschap van Met Andere Woorden brengt hij regelmatig het belang van de Bijbel en vertaalvraagstukken naar voren in de pers. Bijvoorbeeld bij de revisie van het Onzevader (2018) en de ‘lastige’ tekst Exodus 20:5 (2019). Daarnaast is hij altijd op zoek naar goede bloggers voor www.debijbel.nl.

Werkzaamheden

• Organiseren media-aandacht en coördineren woordvoering
• Schrijven en versturen persberichten
• Interviews en artikelen schrijven (o.a. voor magazine Dichterbij)
• Eindredactie vertaalvakblad Met Andere Woorden
• Lid van de blogredactie voor debijbel.nl

Achtergrond

Peter Siebe studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte daarna onder meer 15 jaar als radiojournalist bij de EO. Twaalf jaar werkte hij voor Radio 1, drie jaar voor Radio 5. Hij redigeerde in die functie o.a. de interviewserie en het boek ‘Brieven aan God’. Daarnaast is hij actief als spreker van de ‘Groene Kerken’ en werkte hij mee aan de Groene Bijbel die bij het NBG in 2016 verscheen.

Peter Siebe: ‘De Bijbel geeft mij rust, ruimte en richting. Als menselijk getuigenis van Gods zelfopenbaring in de menselijke geschiedenis (zoals ik van cultuurtheoloog Frank Bosman leerde) is het een blijvend actueel boek. Zonder de Bijbel zijn onze cultuur, onze beschaving en onze kunst niet te begrijpen. Dat probeer ik aan iedereen te laten zien die er open voor staat.’

Contact

Peter Siebe is te bereiken via: of 06-33087962.