Bijbelzondag 2020

Dit jaar vieren we op 25 oktober weer Bijbelzondag. Natuurlijk staat in de kerk elke zondag de Bijbel centraal. Maar deze dag vieren we dat we de Bijbel in onze eigen taal hebben, en dat we er in alle vrijheid uit kunnen lezen. En we staan stil bij mensen voor wie dat geen vanzelfsprekendheid is.

Projecten

Het Nederlands Bijbelgenootschap werkt op allerlei manieren aan projecten in binnen- en buitenland.
Dit werk kunnen we alleen doen dankzij de steun van leden, donateurs en kerken. Graag willen we ook u uitnodigen om mee te helpen. Steun het wereldwijde bijbelwerk met een collecte en geef de Bijbel door!

Collecteren

Dit jaar gaat het misschien wel anders dan anders. Wellicht komt u met een (kleine groep) bij elkaar om de eredienst te vieren. Of u viert de dienst deels of helemaal op afstand. Maar wat u ook doet, we vragen u om deze zondag te collecteren voor ons werk. Dat kunt u doen op verschillende manieren. Plaats bijvoorbeeld een QR-code op uw website, werk met de app Givt of deel een Tikkie via whatsapp.
Komt u wel bij elkaar in de kerkdienst? Laat dan de powerpoint-presentatie zien die we gemaakt hebben voor deze Bijbelzondag. En deel aan alle kerkgangers de kerkbrochure uit zodat ze die ter plekke of thuis kunnen invullen voor een (extra) gift.

Filmpje

We hebben een aantal video’s gemaakt waarin Rieuwerd Buitenwerf, onze directeur, vertelt over ons werk. Zo willen we laten zien wat we kunnen doen met uw giften. Laat het filmpje zien tijdens de dienst, deel het via uw eigen website of Facebookpagina, of plaats een link in uw kerkblad of wekelijkse nieuwsbrief. Met deze link kunt u vier video’s downloaden:

  1. De eerste video is een algemene collecte-aankondiging. Dit is een video waarin Rieuwerd Buitenwerf mensen wijst op een fysieke collecte in uw kerk en de mensen hiervoor bedankt.
  2. Met onze tikkie QR code: de tweede video bevat een QR-code. Deze code kunnen de mensen in uw kerk of thuis online scannen met hun mobiele telefoon en zo een gift geven aan het Nederlands Bijbelgenootschap.
  3. Optie om zelf de QR code toe te voegen: de derde video is voor kerken die werken met een livestream en collecteren via een eigen QR-code. U kunt bij deze film dus uw eigen QR-code over de video heen zetten, en het geld daarna (laten) overmaken naar het Nederlands Bijbelgenootschap, ovv Bijbelzondag + naam van uw gemeente.
  4. Bijbelzondag promo video: dit is een korte video van +/- 30 seconden. Dit kan eventueel gebruikt worden ter aankondiging in de dienst, nieuwsbrief of op social media kanalen.

Bijbelquiz

Op of rond Bijbelzondag houden veel gemeenten een Bijbelquiz. Speelt u dit jaar ook mee? U kunt de NBG-Bijbelquiz 2020-2021 aanvragen via dit formulier.

Vrijwilliger

Bent u vrijwilliger van het Nederlands Bijbelgenootschap? Of wilt u nog meer doen? Hier vindt u enkele tools die u op Bijbelzondag in kunt zetten in uw gemeente.

  • Infoberichten
  • Powerpoint presentatie: wilt u in uw gemeente iets meer vertellen over het NBG en over uw rol als vrijwilliger? Gebruik dan deze powerpointpresentatie
  • Presentatieset: de presentatieset op een centrale plek in uw kerk kan zorgen voor extra aandacht voor het werk en de producten van het NBG. Overleg wel met uw kerkenraad en/of koster of het mogelijk is in deze tijd een presentatieset in de kerk te plaatsen. Is dit geen probleem, vraag dan een presentatieset aan, of benader zelf een presentatiesethouder in uw omgeving.