In Oekraïne is het al jaren onrustig door oorlogsgeweld. Het Bijbelgenootschap in Oekraïne probeert in deze situatie te voorzien in de grote vraag naar bijbels. Met uw steun draagt het NBG hieraan bij met 2000 kinderbijbels.

Het begon in februari 2014: Rusland lijfde de Krim, grondgebied van Oekraïne, in bij hun eigen land. Veel Oekraïners ervaren nog altijd dagelijks de gevolgen van deze oorlog. Honderdduizenden mensen vluchtten, op zoek naar veiligheid. Ook betreuren veel mensen het verlies van familieleden, vrienden of andere dierbaren.

Troost en bemoediging

Veel Oekraïners vinden troost en bemoediging in het lezen van Gods Woord. Het Bijbelgenootschap van Oekraïne probeert hen te ondersteunen door de verspreiding van bijbels. Maar ze kunnen de grote vraag naar bijbels niet aan. Met uw steun wil het NBG een bijdrage leveren aan de vraag naar bijbels voor kinderen. Zo kunnen dit jaar 2000 Oekraïense kinderen blij  worden gemaakt met een kinderbijbel.

Impact

Een van deze kinderen is Varvara (5). Varvara’s broer kwam in 2017 om toen hun huis getroffen werd door een raket. Dit had een enorme impact op het gezin. Vooral vader is nog steeds erg boos en verdrietig over wat er gebeurd is. Moeder Yulia zoekt troost bij God en leest graag met Varvara uit de Bijbel. Ze zijn erg blij met een kinderbijbel, die voor Varvara makkelijker te begrijpen is dan de gewone Bijbel.