Voor de kinderen in Engelstalige kerken in Nederland is de taal een hindernis bij het gebruiken van Nederlands kindermateriaal. Engelstalig kindermateriaal vinden is echter moeilijk en erg kostbaar. Dankzij uw steun werkt het NBG aan het beschikbaar stellen van de Engelse versie van kinderdienstmethode Bijbel Basics: Bible Basics.

In Nederland wonen bijna één miljoen christelijke migranten. Veel van hen bezoeken wekelijks een migrantenkerk. De Nederlandse taal is voor hen vaak (nog) een grote barrière. Veel de diensten zijn dan ook in een andere taal, waaronder vaak Engels.

Samuel Ekpo is relatiebeheerder migranten- en internationale kerken bij het NBG. ‘We merken dat er in die kerken belangstelling voor is voor Engelstalig kindermateriaal. In Ghana wordt Bible Basics gebruikt op zondagsscholen. Ghanese migrantenkerken in Nederland waren er enthousiast over en lieten ons weten die Engelse versie graag te willen gebruiken. Dat hebben we nu mogelijk gemaakt.’

Kindernevendienstmethode

Bijbel Basics is een online kindernevendienstmethode, gelanceerd door het NBG in 2017. Aan de hand van 200 essentiële bijbelverhalen brengt Bijbel Basics de Bijbel dichtbij kinderen in de basisschoolleeftijd.

Met al circa 13.000 gebruikers is de Nederlandse versie van Bijbel Basics een groot succes. Sinds afgelopen mei is de Engelstalige variant beschikaar: Bible Basics.

Bible Basics helpt kinderen op een eenvoudige manier God te leren kennen.Purdy Kortzorg

Aansluiten bij de kinderen

Er zijn nu 95 afleveringen vertaald in het Engels. Deze zijn kosteloos te downloaden via biblebasics.nl. Ook de bijbehorende startersgids is beschikbaar in het Engels. De verwachting is dat in 2022 het Bible Basics-programma compleet is.

Een flink aantal kerken heeft zich al aangemeld om de materialen te gaan gebruiken. Vijf migrantenpredikanten zullen met het NBG de eerste afleveringen evalueren, zodat de verhalen en verwerkingsopdrachten zo goed mogelijk aansluiten op de beleveniswereld van de kinderen.

Zegen

Ook in de Throne of David-kerk in Zoetermeer wordt Bible Basics gebruikt. ‘Bible Basics helpt kinderen op een eenvoudige manier God te leren kennen’, zegt gemeentelid Purdy Kortzorg. ‘Wij hebben er enorm veel plezier mee bij onze zondagsschool en ervaren het iedere keer weer als een zegen dat we dit mogen gebruiken.’

Bekijk hier de website van Bible Basics, of klik hier voor meer informatie over het Nederlandstalige Bijbel Basics.

Wilt u dit project ondersteunen met een extra gift?
Geef voor Bible Basics

Indien er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat uw gift naar een vergelijkbaar project.