Zelf in de Bijbel kunnen lezen is een ervaring die veel blinden en slechtzienden in Ghana niet kennen. Daar wil het NBG met hulp van de leden van de BpMC verandering in brengen. Met uw bijdrage van deze maand kunnen we in Ghana brailleboek met bijbelse verhalen uitdelen. Een tastbaar geschenk!
Nu ik zelf kan lezen, begrijp ik beter wat er staat. Atitsogbe Agbemafle (20)

Het Afrikaanse land Ghana telt veel blinden en slechtzienden. Dat komt door een combinatie van armoede, slechte hygiëne en gebrekkige medische zorg. Meer nog dan in Nederland is het voor deze mensen moeilijk om mee te doen aan het normale leven.

‘Zelfs in de kerk voelen ze zich vaak buitengesloten’, zegt Charles Adu-Twumasi van het Ghanees Bijbelgenootschap. ‘Braillebijbels zijn voor de meeste blinden onbetaalbaar. Ze kunnen dus niet zelf in de Bijbel lezen of meepraten in studiegroepen.’

Rijkere ervaring

Aan de Three Kings Special School in Adidome studeren 33 studenten aan de speciale braille-afdeling. Zij mochten al een braille-bijbelboek ontvangen. Voor Atitsogbe Agbemafle (20) is bijbellezen zo een rijkere ervaring geworden.

Atitsogbe: ‘Ik geniet van het zelf lezen van de teksten. Als mensen me voorlezen, kan ik niet stoppen of iets herhalen als ik dat wil. Nu ik zelf kan lezen, begrijp ik beter wat er staat. Dat helpt mij om het toe te passen in mijn leven.’

Indien er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat uw gift naar een vergelijkbaar project.