Nieuws

De NBG-najaarscatalogus

De 'Rechte Bijbel', essaybundel 'De Bijbel in Nederland' en een jubileumuitgave van de 'Prentenbijbel' van Marijke ten Cate. Dat zijn de drie meest opvallende uitgaven in de zojuist verschenen najaarscatalogus van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG).

De Rechte Bijbel

‘De Bijbel is een relevant boek met een rijke betekenis,’ aldus NBG-uitgever Stefan van Dijk. ‘Neem nu de Rechte Bijbel. Rechtvaardigheid is één van de belangrijkste thema’s in de Bijbel, maar net zo goed in de wereld van vandaag. De Rechte Bijbel geeft lezers meer zicht op dit thema. Het is een Bijbel in Gewone Taal met bijbelstudies over recht doen. Er staan ook 650 gemarkeerde bijbelgedeelten.’ De Rechte Bijbel wordt eind oktober gepresenteerd. Organisaties die eraan mee hebben gewerkt zijn: Micha Nederland, IJM, Kerk in Actie, EO en Tear.

De Bijbel in Nederland

In de essaybundel De Bijbel in Nederland gaan bekende schrijvers en theologen – zoals Erik Borgman, Désanne van Brederode, Bas van der Graaf, Ad van Nieuwpoort, Joost Röselaers en Peter-Ben Smit – in op de vraag: Hoe ervaren bijbellezers het ‘Boek der Boeken’ in onze tijd? De schrijvers taxeren de verschillende manieren waarop de Bijbel tegenwoordig gelezen en toegepast wordt. De bundel verschijnt op een symposium begin december.

Prentenbijbel

De best verkochte kinderbijbel van ons land – de Prentenbijbel van Marijke ten Cate – bestaat tien jaar. Reden voor een speciale jubileumuitgave in september: een door Marijke ten Cate gesigneerde versie met een kwartetspel erbij met illustraties uit de Prentenbijbel.

Bestelinformatie

De nieuwe titels van het NBG zullen evenals de bestaande uitgaven verkrijgbaar zijn in de boekhandel en in de webshop: shop.bijbelgenootschap.nl. Recensie-exemplaren zijn vanaf nu aan te vragen door een mail te sturen naar: verkoop@bijbelgenootschap.nl.

Bekijk de complete najaarsaanbieding: