Bij de notaris

Uw nalatenschap eenvoudig geregeld: uw wensen voor later vastleggen geeft een goed en gerust gevoel. Om alles officieel te regelen heeft u een testament nodig. Een testament is een notariële akte waarin u vastlegt wat er na uw overlijden gebeurt met uw geld en goederen. Dit is eenvoudig en snel geregeld bij de notaris.

U bepaalt zélf

U bepaalt wat er in uw testament komt en aan wie u wilt nalaten: familie, partner, een goede vriend of vriendin en/of een goed doel. De notaris kan u daarbij adviseren, en hij of zij stelt ook het uiteindelijke testament op. Natuurlijk kunt u uw nalatenschap op elk gewenst moment wijzigen. 

Testament regelen
Fonds op naam

Fonds op naam

Bij het NBG bestaat ook de mogelijkheid om een Fonds op Naam op te richten. Een Fonds op Naam is een fonds binnen het NBG gecreëerd met geld van één of meer gevers die een specifiek onderdeel van het bijbelwerk willen ondersteunen. Uiteraard zijn we altijd bereid om mee te denken hoe we uw persoonlijke wensen het beste kunnen invullen.

‘Sommigen denken dat een testament alleen iets is voor rijke mensen. Maar een testament is voor iedereen. Het geeft een gerust gevoel als je weet dat je nalatenschap goed is geregeld.’

Legaat of nalatenschap

Voor de toekomst van het bijbelwerk zijn nalatenschappen erg belangrijk. Hoe groot of klein uw nalatenschap ook is, het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap is u zeer dankbaar. Mensen wereldwijd ontvangen een geschenk dat ontzettend waardevol is. Uw nalatenschap maakt mooie resultaten mogelijk. 

Kinderen krijgen hun eigen Prentenbijbel in Haïti

Statutaire naam

Mocht u het NBG willen opnemen in uw testament, dan is het goed om te weten wat de officiële naam is. Dit is Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. De rechtsvorm van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap is een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid. Het RSIN is: 003609406. 

Vrijgesteld van erfbelasting

Wist u overigens dat goede doelen, zoals het NBG, vrijgesteld zijn van het betalen van erfbelasting? Dit betekent dat alles wat u nalaat aan het NBG ten gunste van onze missie komt. Dat is toch een fijne gedachte? Het NBG heeft hiervoor een erkenning van de Belastingdienst als Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI). 

Meer informatie

Wilt u weten wat uw nalatenschap voor mensen wereldwijd kan betekenen? Heeft u vragen over het opnemen van het NBG in uw testament, of heeft u vragen over het NBG als executeur? We nemen graag de tijd om hierover geheel vrijblijvend met u van gedachten te wisselen en met u over uw wensen te praten. Stuur een e-mail naar of bel met 023 – 514 61 46.