Nieuws

Eerste peuterbijbel van Nederlandse bodem

Op zaterdag 25 mei – Bookstore Day – presenteert het NBG 'Mijn kleine Peuterbijbel'. Schrijfster Melanie van de Peut en illustrator Michel de Boer signeren in boekhandels in Apeldoorn en Veenendaal. Deze bijbel bevat 8 bijbelverhalen voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

Daarnaast komen Melanie van de Peut en Michel de Boer op die dag ook voorlezen, vertellen en tekenen. ‘Het is de kunst om aan te sluiten bij de peuters’, zegt Melanie van de Peut. ‘Ze zijn puur en onbevangen en houden van structuren en rituelen, zoals een vast voorleesmoment. Hun concentratieboog is kort, dus moest ik elk bijbelverhaal terugbrengen tot een paar zinnen. Verder hebben we interactieve elementen toegevoegd aan de verhalen, zodat ze geprikkeld worden om te reageren. Bij het kerstverhaal kunnen ze samen met Jozef op de deuren in Nazaret kloppen. Ook kunnen ze, als ze goed kijken, in elke tekening een muisje ontdekken.’ Melanie is taalcoördinator in het peuteronderwijs en geeft vertelcursussen. Michel de Boer is illustrator, vormgever en fotograaf en uitgever en werd bekend met ‘opa Knoest’.

Kleine en grote peuterbijbel

Mijn kleine Peuterbijbel is de voorloper van de grote Peuterbijbel met 50 bijbelverhalen. Die verschijnt komend najaar bij het NBG. Zowel de kleine als de grote peuterbijbel zijn de eerste kinderbijbel van Nederlandse origine voor deze leeftijdsgroep. De beide peuterbijbels leggen samen een goede basis voor een opvoeding met de Bijbel. Met deze uitgaven voorziet het NBG in een compleet pakket voor kinderen van 0-12 jaar, van Babybijbel tot en met Samenleesbijbel.

Presentatie en verkrijgbaarheid

Mijn kleine Peuterbijbel wordt tijdens Bookstore Day, zaterdag 25 mei, feestelijk gepresenteerd van 10.30-11.30 uur in Boekhandel CLC Boeken en Muziek, Asselsestraat 58, 7311 EN Apeldoorn en van 14.00-15.00 uur in Boekhandel De Rank, Prins Bernhardlaan 28A, 3901 CC Veenendaal.
Mijn kleine Peuterbijbel is voor € 9,95 verkrijgbaar in de boekhandel en via shop.bijbelgenootschap.nl.