India

‘Een eigen kinderbijbel is heel bijzonder’

Danush (8) woont met zijn zus en ouders in een huisje van één kamer. Hier leven, koken én slapen ze. Zijn ouders hebben geen opleiding gehad. Het kost hen moeite het hoofd boven water te houden.

‘Ik ben drie maanden geleden voor het eerst naar de kerk gekomen. Daar word ik heel blij van. Ik kom hier om meer over Jezus te leren. Ook leer ik heel veel over de Bijbel’, vertelt Danush.

Vader Narasimhappa (33) vult aan: ‘Wij zijn geen christen, maar we laten onze kinderen wel graag naar de kerk gaan en over de Bijbel leren. Wij horen thuis de verhalen van hen.’

Danush: ‘Overdag ga ik naar school. Die is hier in de buurt en begint om 9.30 uur. Dat duurt tot 16.30 uur. Na schooltijd speel ik graag met mijn vrienden. Davy is mijn beste vriend. Het liefste doe ik verstoppertje. Na het spelen maak ik mijn huiswerk. Ik probeer zo laat mogelijk naar bed te gaan.

‘Thuis zijn we met zijn vieren. Mijn zus van elf, mijn ouders en ik. We hebben lang niet altijd drie maaltijden op een dag. Als het meezit, hebben we eens in de veertien dagen vlees. Groenten eten we eigenlijk nooit.

‘Ik zou heel graag een eigen kinderbijbel krijgen. Een kinderbijbel is wel heel bijzonder. Thuis heb ik alleen een paar gewone boeken en m’n schoolboeken.’

Kinderbijbels voor India
Maak deze kerst tot een bijzonder feest voor kinderen zonder achternaam! Met uw steun wil het NBG kinderen zoals Danush een eigen kinderbijbel geven. Een kinderbijbel kost 5 euro. Hoeveel kinderen verrast u?
>> Steun het project.

Terug naar de projectpagina ‘Kinderbijbels voor India’.