Givt

Maak de collecte extra concreet in uw kerk!

In samenwerking met Givt bieden we dit jaar iets nieuws aan. U kunt de collecte extra concreet maken door bij het NBG een speciaal prentenbijbelboekje te bestellen. Dit boekje is voorzien van een QR-code van Givt. Als het door de banken gaat, kunnen mensen de code met hun mobiele telefoon scannen en direct zo’n prentenbijbelboekje doneren voor een kind in Moldavië. Het boekje is dus als het ware de collectebus!

Hoe werkt het?

– Bepaal in uw kerk wanneer u op deze manier wilt collecteren. Dit kan op Bijbelzondag, maar ook op een ander moment in het jaar.
– Bestel bij het NBG een prentenbijbelboekje voor Moldavië. De boekjes zijn helaas op, deze kunnen niet meer worden besteld.
– Dit Moldavische prentenbijbelboekje is voorzien van een QR-code van Givt.
– Tijdens de collecte laat u het prentenbijbelboekje rondgaan gelijk met of in plaats van de collectezak of -schaal. Iedereen ziet zo heel concreet waarvoor gecollecteerd wordt.
– Gebruikers van de Givt-app kunnen de QR-code op het prentenboekje scannen en geven meteen zo’n boekje voor kinderen in Moldavië. Dat gaat heel makkelijk en snel.
– Niet-gebruikers van de Givt-app kunnen de QR-code ook scannen met de camera van hun smartphone. Zij komen direct op een online geefpagina waar zij ook makkelijk kunnen geven.
– Na de dienst stuurt u het prentenbijbelboekje terug naar het NBG, zodat het ook in andere kerken gebruikt kan worden.
– NB: gebruikt u Givt nog niet uw kerk? Zorg dan dat u eerst regelt dat er in uw kerk met Givt betaald kan worden! Kijk op de website van Givt hoe u dit kunt regelen voor uw kerk.

Materiaal voor collecte

Om u te helpen bij de collecte hebben we een aantal materialen gemaakt. Deze vindt u hier.

Wat is Givt?

Steeds meer mensen hebben geen contant geld meer op zak. Met de Givt app kan er toch gegeven worden met de smartphone. Al meer dan 450 kerken maken gebruik van Givt in de kerk. Tijdens de collecte kunnen mensen in de collectezak of via de Givt app. Veilig, anoniem, snel en belastingaftrekbaar.