India

‘God zorgt voor ons’

Rosy (13) en Tulsi (12) zijn zusjes. Ze verloren hun ouders en hun broertje aan de gele koorts. Nu wonen ze bij hun tante die goed voor hen zorgt, maar de familie is arm.

Rosy vertelt: ‘Tulsi en ik hebben geen ouders meer. Ze zijn allebei kort na elkaar overleden aan gele koorts. Dat is inmiddels vijf jaar geleden. Later is ook ons broertje overleden aan gele koorts. Hij was toen zeven. Ik denk nog vaak aan mijn ouders. Dan moet ik soms huilen. Ik mis ze heel erg.

‘Ik woon nu met Tulsi bij mijn tante, de oudste zus van mijn moeder. Zij heeft zelf drie jongens. We wonen met z’n zevenen in een klein huisje. Mijn tante zorgt goed voor ons. Ze behandelt ons als haar eigen kinderen. Omdat mijn oom en tante heel arm zijn, we hebben lang niet altijd genoeg te eten.

‘Mijn oom een tante zijn christen. We gaan met hen mee naar de kerk. Ik vind het fijn om de bijbelverhalen te horen. Het Onze Vader vind ik heel mooi. Mijn eigen vader heb ik niet meer, maar God zorgt voor ons. De woorden van Jezus zijn zo krachtig.

‘Ik heb geen eigen bijbel, alleen een Nieuwe Testament. Ik zou graag een eigen kinderbijbel in het Kannada hebben, om de verhalen zelf te lezen.’

Kinderbijbels voor India
Maak deze kerst tot een bijzonder feest voor kinderen zonder achternaam! Met uw steun wil het NBG kinderen zoals Rosy en Tulsi een eigen kinderbijbel geven. Een kinderbijbel kost 5 euro. Hoeveel kinderen verrast u?
>> Steun het project.

Terug naar de projectpagina ‘Kinderbijbels voor India’.