India

‘Ik houd enorm van bijbelverhalen’

Dharsan (12) woont sinds zijn achtste in een kindertehuis. Zijn moeder kon niet voor hem en zijn twee zusjes zorgen en heeft hen afgestaan. Dankzij het kindertehuis heeft hij de mogelijkheid een opleiding te volgen.

‘Hoe ik in een kindertehuis terecht kwam? Mijn vader heeft ons gezin verlaten toen ik acht jaar was. Mijn twee zusjes en ik bleven alleen achter bij mijn moeder. Maar zij kon niet voor ons zorgen. Daarom woon ik nu hier. Mijn zusjes zitten in een tehuis zo’n zeventig kilometer van hier.

‘Ik heb het hier enorm naar mijn zin, er wordt goed voor me gezorgd. Het is ook fijn dat ik weer naar school kan. Mijn favoriete vak is Kannada, de taal van deze regio. Ik vind het fijn om te leren.

‘Mijn echte moeder komt af en toe op bezoek. Gelukkig gaat het goed met haar. Ze woont alleen en kan het aardig redden. Over een aantal jaar hoop ik naar haar terug te kunnen gaan.

‘Ik houd enorm veel van bijbelverhalen. Mijn favoriete verhaal is het verhaal van Zacheüs de tollenaar. Hij klom in een boom om naar Jezus te luisteren. Al zat hij verstopt, Jezus zag hem toch. Jezus wilde hem redden. Ik hoop de mensen later ook te kunnen vertellen over Jezus. Juist omdat ik de Bijbelverhalen zo mooi vindt, zou ik heel graag een eigen bijbel met platen krijgen. Dan begrijp ik de verhalen nog beter.’

Kinderbijbels voor India
Maak deze kerst tot een bijzonder feest voor kinderen zonder achternaam! Met uw steun wil het NBG kinderen zoals Dharsan een eigen kinderbijbel geven. Een kinderbijbel kost 5 euro. Hoeveel kinderen verrast u?
>> Steun het project.

Terug naar de projectpagina ‘Kinderbijbels voor India’.