Nieuws

Met Lucas-podcasts toeleven naar Pasen

Tijdens de veertigdagentijd komt het NBG dit jaar voor het eerst met een bijbelrooster om te beluisteren. Wie zich aanmeldt, kan van Aswoensdag tot en met Pasen het leven van Jezus op de voet volgen via veertig podcasts uit het Lucas-evangelie.

Deelnemers kunnen kiezen of ze het dagelijkse bijbelfragment willen lezen óf luisteren. Aan elk fragment is een bezinningsvraag toegevoegd, ter overdenking. ‘Luisteren heeft een ander effect dan lezen’, aldus NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf. ‘Een voorgelezen bijbeltekst kan je wakker schudden. De accenten liggen soms anders dan je verwacht, waardoor je ineens iets nieuws ontdekt.’

Digitaal gemak

De digitale bijbelleesroosters van het NBG voorzien in een behoefte. Ze zijn gemakkelijk en gratis toegankelijk, waardoor steeds meer deelnemers ze weten te vinden. Het volgen van een rooster blijkt motivatie te geven om elke dag in de Bijbel te lezen.

Aanmelden

Wie het leesrooster volgt, krijgt veertig dagen lang – behalve op zondag – een fragment uit Lucas per mail toegestuurd om te lezen of te luisteren. Wie kiest voor luisteren, krijgt het bijbelgedeelte en de bezinningsvraag als podcast (= digitale audio). Aanmelden kan vanaf vandaag via www.debijbel.nl/veertigdagentijd. Wie dat doet ontvangt vanaf 14 februari automatisch elke ochtend een e-mail met de bijbeltekst, overdenking en vraag.