Masterclass De Nieuwe Bijbelvertaling in revisie

Het Nederlands Bijbelgenootschap organiseert de masterclass De Nieuwe Bijbelvertaling in revisie. De masterclass biedt een blik achter de schermen van het werk aan de herziening van de NBV.

Doelgroep

De masterclass is geschikt voor predikanten, voorgangers en kerkelijk werkers en wordt gegeven door een vertaalexpert van het NBG. Deelnemers krijgen een indruk van het revisieproces en kunnen er aan bijdragen met vragen, opmerkingen en suggesties.

Als predikant of voorganger hebt u waarschijnlijk al de nodige ervaring met de NBV. Het is een veelgebruikte vertaling die ook uitgesproken reacties oproept. Daarover wisselen we graag met u van gedachten.

Inhoud

In de masterclass staan teksten in de NBV centraal. Aan de hand van voorbeelden wordt het proces van revisie toegelicht. Deelname aan deze masterclass geeft u:

  • de mogelijkheid om uw vragen of opmerkingen over specifieke vertaalkeuzes in de NBV vooraf in te sturen (feedback volgt in de masterclass of achteraf);
  • inzicht en verdieping in de NBV en het proces van de revisie;
  • inzicht in het doel van de revisie: hoe laten we de NBV aan kracht en kwaliteit winnen zonder de breedte van haar gebruikersfuncties uit het oog te verliezen;
  • gevoel voor het belang van een vertaling in natuurlijk Nederlands.

Tijdens de masterclass is er volop ruimte voor vragen en discussie.

Experts

De masterclass wordt geleid door (in afwisseling) dr. Jaap van Dorp en dr. Matthijs de Jong.

Jaap van Dorp werkte mee aan de herziening van de Groot Nieuws Bijbel, de Nieuwe Bijbelvertaling en de Bijbel in Gewone Taal. Momenteel werkt hij aan de revisie van de NBV als oudtestamenticus.

Matthijs de Jong werkte aan de Bijbel in Gewone Taal. Momenteel werkt hij aan de revisie van de NBV als nieuwtestamenticus en inhoudelijk projectleider.

Praktische informatie

De masterclass vindt plaats op de volgende data & locaties:

  • Maandag 26 november – Goes (Vredeskerk, ds. W.H. Van der Vegtplein 2, 4461 NC Goes)

Tijd:
Alle masterclasses zijn van 10.00-15.30 uur (inclusief lunch). De ontvangst is vanaf 9:45 uur, we beginnen om 10:00 uur. Deelname is gratis.

Aanmelden:
Meld u via onderstaand formulier aan voor een masterclass bij u in de buurt. Graag uiterlijk een week van tevoren aanmelden voor de betreffende masterclass. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en per mail een leestekst ter voorbereiding. Als u een vraag of opmerking heeft bij een specifieke vertaalkeuze in de NBV, kunt u dit vooraf doorgeven, via (Matthijs de Jong). Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Deelnemers werkzaam binnen de PKN kunnen voor deelname aan de masterclass 0,25 studiepunt toegekend krijgen binnen het open aanbod van de Permanente Educatie voor predikanten en kerkelijk werkers.

Het is mogelijk om in vervolg op de masterclass een verdiepend studieprogramma te volgen.