Nieuws

NBG-blogserie over lastige bijbelteksten

Als je alles kwijtraakt, moet je dan nog, net als Job, God prijzen? Of als je oprecht naar God zoekt maar Hem niet vindt, wat klopt er dan van Jezus’ belofte ‘zoek en je zult vinden’?

Op zulke vragen gaan het Nederlands en het Vlaams Bijbelgenootschap (NBG en VBG) in, in de blogserie ‘Schurende bijbelteksten’.  De eerste blog in de serie gaat over Psalm 23.

‘Als mensen merken dat mooie beloften of uitspraken uit de Bijbel helemaal niet kloppen met hun eigen ervaringen, kan dat een reden zijn om af te haken. Ze stoppen met bijbellezen of raken zelfs hun geloof in God kwijt’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, Hoofd Bijbelgebruik bij het NBG. ‘Zulke bijbellezers willen we helpen door hun een ander perspectief op die bijbelteksten aan te reiken.’

Halleluja roepen

Auteurs van de blogs in deze serie zijn onder anderen de predikanten Tjaard Barnard, Ad van Nieuwpoort, Arie van der Veer en Paul Visser uit Nederland en uit Vlaanderen Jannica de Prenter. Vanuit hun eigen persoonlijke en pastorale ervaring laten ze hun licht schijnen over bijbelteksten die te mooi lijken om waar te zijn.

Kleurrijk palet

In het voorjaar van 2019 stelde het Bijbelgenootschap zijn bijbelplatform debijbel.nl open voor blogs van schrijvers uit de breedte van christelijk Nederland en Vlaanderen. Sindsdien verschenen elke week twee of drie nieuwe blogs die de actualiteit, maatschappelijke kwesties of het persoonlijk leven belichten vanuit de Bijbel. Dit kleurrijke palet aan blogs is bedoeld om de veelkleurigheid van de Bijbel uit de verf te laten komen. De blogs trokken in 2019 ruim 300.000 lezers, bijna vier keer zoveel als in eerdere jaren.

 

Welke tekst schuurt volgens u?

Wat is voor u zo’n schurende bijbeltekst? Is er een tekst die u altijd al geprikkeld heeft, en waar u niet goed mee uit de voeten kunt? Laat het ons weten, dan gaan we na of we deze tekst in de serie kunnen meenemen. Stuur uw bijbeltekst naar  onder vermelding van ‘Schurende bijbeltekst voor blog’. Wie weet ziet u er een blog over verschijnen.