Hoofdinhoud

NBG schenkt schoolbijbel aan basisscholen

Eind mei verschijnt een nieuwe schoolbijbel: een speciale editie van de NBV21, de Bijbel voor de 21e eeuw. Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) geeft elke basisschool de gelegenheid om een gratis exemplaar van de NBV21 schoolbijbel aan te vragen voor de schoolbibliotheek.

‘In de Bijbel staan verhalen vol betekenis die al eeuwen verteld worden’, zegt Maartien Hutter, pedagoog en theoloog bij het NBG. ‘Kinderen kunnen in deze verhalen iets van zichzelf en de wereld ontdekken. Daarom is het goed om op school met de Bijbel aan de slag te gaan. De Bijbel is belangrijk als bron van hoop en geloof, en om onze cultuur en samenleving beter te begrijpen.’  

Doelgroep 

De NBV21 is een interconfessionele vertaling. Dat maakt de NBV21 schoolbijbel geschikt voor alle scholen die levensbeschouwing belangrijk vinden. Er is een editie met en zonder de zogeheten deuterocanonieke boeken, zodat de NBV21 schoolbijbel bruikbaar is in het christelijk en katholiek onderwijs. Het is de complete Bijbel, met een leeshandleiding en met informatie over het ontstaan van de Bijbel en de invloed ervan op cultuur en samenleving. 

De NBV21 schoolbijbel kan gebruikt worden vanaf de bovenbouw van de basisschool en is een betekenisvol afscheidscadeau voor kinderen bij de overstap naar de middelbare school. 

Aanvragen 

Elke basisschool kan een gratis NBV21 schoolbijbel voor de schoolbibliotheek bestellen via bijbelgenootschap.nl/schoolbijbelaanvragen. Per school is 1 exemplaar beschikbaar. De actie loopt tot en met 25 mei en de Bijbels worden eind mei geleverd. 

Meer informatie over schoolbijbels is te vinden op bijbelgenootschap.nl/schoolbijbel en in de christelijke boekhandel. 

Foto: © NBG/Paul Abspoel  

Nieuws

Was dit interessant of nuttig? Deel dit bericht met je netwerk!