Nieuws

Nodig het NBG uit voor een presentatie

Wilt u in uw kerk een activiteit rondom de Bijbel organiseren? Maak gebruik van het presentatieaanbod van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Het NBG biedt in principe zes presentaties aan, die we op maat maken zodat de presentatie helemaal aansluit bij uw vraag. De onderwerpen zijn verschillend: van bijbelvertalen tot aan een bijbelquiz, en van bijbellezen met kinderen tot het groene perspectief van de Bijbel. Naast een presentatie regelen we ook een boekentafel met foldermateriaal en nieuwe uitgaven van bijbels en boeken van het NBG. Zo wordt de avond, in overleg met u, compleet verzorgd.

Bijbellezen met kinderen

Een van de presentaties is ‘Bijbellezen met kinderen’. In deze workshop gaan we op ontdekkingstocht hoe het voor kinderen boeiend kan worden om met de Bijbel bezig te zijn. Dit aan de hand van de diverse leervoorkeuren van het kind.

Ook de keuze van een passende kinderbijbel komt aan bod.

Op groene voet

Een andere presentatie is ‘Op groene voet’, over het groener maken van je leven. Hierbij komen ‘groene’ thema’s aan bod vanuit bijbels perspectief.

Ook kan er gekozen worden voor het wandelen met een wandelgids van het NBG. Er zijn beleveniswandelingen  en zingevingswandelingen.

Deze workshop zet u in beweging.

Bijbelquiz

Het NBG kan een bijbelquiz in uw kerk organiseren. Rondom diverse thema’s wordt er een passende bijbelquiz aangeboden. Het kan een avondvullend (interkerkelijk) programma zijn, maar ook is het geschikt als onderdeel van andere bijeenkomsten.

Ook zijn er bij het NBG bijbelquizzen voor jongeren en voor kinderen (Bolleboos) aan te vragen.

Bekijk het volledige aanbod van presentaties door het NBG hier

Boek een presentatie of bespreek de mogelijkheden via info@bijbelgenootschap.nl.