Nieuws

‘Prentenbijbel’ van Marijke ten Cate viert jubileum

De 'Prentenbijbel' met tekeningen van Marijke ten Cate bestaat 10 jaar. Dankzij de vriendelijke, kleurrijke illustraties – vaak met een knipoog – is dit de meest verkochte kinderbijbel van ons land.

De Prentenbijbel

Ook in het buitenland verschenen vele edities van deze moderne klassieker van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). ‘Ik had nooit durven dromen dat kinderen de Prentenbijbel zo mooi zouden vinden’, zegt Marijke ten Cate. Ook het NBG is blij met het grote bereik van deze uitgave. ‘Dankzij deze kinderbijbel hebben wereldwijd tienduizenden kinderen kennisgemaakt met de bijbelverhalen. Wij hopen dat de Prentenbijbel ouders én kinderen nog lang blijft inspireren’, aldus uitgever Stefan van Dijk.

10-jarig jubileum

Van de Prentenbijbel zijn sinds de verschijning 40.000 exemplaren verkocht. Op de gedetailleerde tekeningen is veel te ontdekken. Beeld en verhaal vormen voor kinderen van circa 3 tot 7 jaar een goede kennismaking met de Bijbel. De Prentenbijbel verscheen in 12 verschillende talen in 10 landen, is te koop bij de Christelijke Boekhandel en in onze Bijbelwebshop. Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum publiceert het NBG een gesigneerde jubileumeditie met kwartet.

Marijke ten Cate

Marijke ten Cate wilde al jong illustratrice worden en deed daarom de Kunstacademie. Ze debuteerde in 1997 met het prentenboek Klein Konijn is ziek. In 2004 ontving ze de Vlag en Wimpel-prijs. In 2016 bleek ze borstkanker te hebben, waarvoor ze behandeld werd. Naar aanleiding daarvan maakte ze samen met schrijfster Corien Oranje een boek over hardlopen, dat afgelopen voorjaar verscheen.