Al eeuwenlang woont er een kleine christelijke minderheid in Irak. Door de oorlog en het geweld van de afgelopen decennia is hun situatie ernstig verslechterd. Met ons project ‘Bijbels voor Irak’ willen we christenen in Irak bemoedigen. De Bijbel is een boek vol hoop en die boodschap willen we graag delen.

De christelijke gemeenschappen in Irak – minder dan 1 procent van de totale bevolking – staan enorm onder druk. Zo proberen extremisten het land te ‘zuiveren’ en is er sprake van etnisch geweld. Voor veel christenen staat elke dag hierdoor in het teken van overleven. Veel huizen en kerken zijn vernietigd in de conflicten. Voor velen is de situatie hopeloos.

Wie krijgen de bijbels?

Veel christenen zijn gevlucht voor het geweld van onder andere IS. Ze hebben hun hele hebben en houden achter moeten laten. Het Irakees Bijbelgenootschap verspreidt de bijbels onder christelijke gezinnen die alles zijn kwijtgeraakt. En ook onder mensen die tot geloof gekomen zijn. Zij behoren tot de allerarmsten en zijn kwetsbaar omdat hun omgeving het vaak niet accepteert als iemand christen wordt.

Help mee

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) wil christenen in Irak bemoedigen met de Bijbel, een boek vol hoop. Helpt u mee?

Indien er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat uw gift naar een vergelijkbaar project.