Op zondag 27 oktober is het Bijbelzondag! Samen willen we deze dag extra stilstaan bij de Bijbel. Graag nodigen we u uit om Bijbelzondag mee te vieren in uw gemeente.

Collecte: breng de Bijbel dichtbij

Miljoenen mensen ter wereld hebben één grote wens: een bijbel in hun eigen taal. Deze Bijbelzondag vragen we dan ook uw hulp bij het verspreiden en vertalen van de Bijbel wereldwijd. Collecteer voor het Bijbelgenootschap en help kerken en christenen wereldwijd de Bijbel te gebruiken.

Download de speciale Bijbelzondag-collecte-powerpointslides of de algemene powerpointpresentatie over het werk van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Maak uw gift of collectebijdrage over naar rekeningnummer NL74 SNSB 0266 3808 08 o.v.v. ‘Collecte Bijbelzondag 2019’.

Collecteert u liever voor een specifiek project?

  • Bijbels voor Syrië, licht in de duisternis voor christenen in oorlogsgebied
    Syrië: een land dat al jaren wordt verscheurd door oorlog. De strijd is nu minder heftig, maar voor christenen is het nog steeds heel zwaar. Velen zijn alles kwijt – zelfs hun bijbel. Terwijl de Bijbel een lichtpunt kan zijn in de duisternis. De vraag naar bijbels is er groot. Daar wil het NBG met uw hulp graag iets aan doen.
    Hier leest u meer over het project, of download de powerpointslides voor gebruik in de kerk.
  • Prentenboekjes voor Moldavië, een waardevol cadeau voor kinderen die hun ouders missen
    Moldavië is een van de armste landen van Europa. Om geld te verdienen vertrekken veel mensen naar het buitenland – en hun kinderen blijven achter. Met uw steun wil het NBG deze kinderen graag blij maken met prentenbijbelboekjes.
    Hier leest u meer over het project, of download de powerpointslides voor gebruik in de kerk.

Maak de collecte interactief!

Wilt u de collecte extra concreet en interactief maken? Vraag dan het speciale prentenbijbelboekje aan. U kunt deze door de banken laten gaan, waarna mensen met de Givt-app direct zo’n boekje kunnen doneren voor Moldavische kinderen. Lees hier meer uitleg.

Andere materialen bestellen

Voor Bijbelzondag heeft het NBG een inspiratieboekje ontwikkeld met tips voor de kerkdienst. Daarnaast zijn er kerkbankkaarten voor de collecte, een Bijbelzondag-poster en een kinderwerkje voor de boven- en onderbouw. Bestel deze materialen hier.