Zelf in de Bijbel kunnen lezen is een ervaring die veel blinden en slechtzienden in Ghana niet kennen. Daar wil het NBG met uw hulp verandering in brengen. Helpt u mee blinden in Ghana een tastbaar geschenk te geven?

Het Afrikaanse land Ghana telt veel blinden en slechtzienden. Dat komt door een combinatie van armoede, slechte hygiëne en gebrekkige medische zorg. Meer nog dan in Nederland is het voor deze mensen moeilijk om mee te doen aan het normale leven.

‘Zelfs in de kerk voelen ze zich vaak buitengesloten’, zegt Charles Adu-Twumasi van het Ghanees Bijbelgenootschap. ‘Braillebijbels zijn voor de meeste blinden onbetaalbaar. Ze kunnen dus niet zelf in de Bijbel lezen of meepraten in studiegroepen.’

Help mee

Met uw hulp wil het NBG de blinde Ghanezen een brailleboek met bijbelse verhalen geven. Al voor 8 euro kunnen we zo’n boek in Ghana verspreiden. Geeft u mensen die niet kunnen zien ook een tastbaar geschenk?

Student Atitsogbe Agbemafle (20) mocht al ervaren hoe het is om een eigen braille-bijbelboek te hebben. ‘Ik geniet van het zelf lezen van de teksten. Als mensen me voorlezen, kan ik niet stoppen of iets herhalen als ik dat wil. Nu ik zelf kan lezen, begrijp ik beter wat er staat. Dat helpt mij om het toe te passen in mijn leven.’

Indien er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat uw gift naar een vergelijkbaar project.

Steun project