In Nederland is de Bijbel voor iedereen beschikbaar, maar dat is niet overal zo vanzelfsprekend. Het NBG wil bijbels verspreiden op scholen in de armste gebieden in Kenia, zodat de kinderen zelf in hun eigen bijbel kunnen lezen. Als school, kerk of andere groep kunt u meesparen. Hiervoor hebben we speciaal materiaal ontwikkeld.

De actie ‘Bijbels voor kinderen in Kenia’ is een volledig verzorgd en leerzaam spaarproject. De kinderen praten over het belang van de Bijbel en ontdekken dat een bijbel hebben niet vanzelfsprekend is. Ook leren ze Kenia beter kennen en kunnen ze meteen iets doen voor hun leeftijdgenoten in dit land.

Wilt u met uw school of groep sparen voor dit project, neem dan contact op met Nanja Faber, via e-mail:  of telefonisch: 023-514 61 65 Wij ondersteunen u met lessen, informatie en materialen. Daarnaast zijn er brochures beschikbaar voor de ouders waarin het project beschreven staat.

Lessen en materialen

Op verzoek kan een medewerker van het NBG een interactieve presentatie houden op uw school of voor uw groep. De presentatoren van het NBG zijn ervaren leerkrachten. Met de presentatie spelen zij in op het niveau van de kinderen. Er zijn presentaties voor de onder-, midden-, en bovenbouw. Ook worden er diverse leervoorkeuren gebruikt. Een presentatie duurt gemiddeld 45 minuten.

Daarnaast krijgt u materialen en ideeën, zodat u/de leerkracht zelf vervolglessen kunt geven. Hieronder krijgt u een indruk van een aantal materialen:

  • Een kleurplaat voor de onderbouw: 
  • Bijbelmagazine Alef : Ontmoet Sharon uit Kenia
  • Een knutselwerkje: een spaardoosje maken
  • Leuke placemats voor verschillende leeftijden
  • Informatie voor uw nieuwsbrief/website
  • Een poster waarop een ‘thermometer’ staat zodat de opbrengst van de spaaractie in de klas kan worden bijgehouden.
Charity Naismoi Simoren (10)
Simon Rakita (43) and Rhoda Simoren (38) and Charity Naismoi Simoren 10y
Ilparrua Primary School, leerlingen in de klas.
NBGjvdv20180221-0382
St. Peters Primary school – group photos

Meer informatie over de actie ‘Bijbels voor kinderen in Kenia’ staat hier: bijbelgenootschap.nl/kenia.