Hoe doorbreken we de cultuur van extreem geweld in Honduras? In de gewelddadigste wijken lezen 15.000 (!) vrijwilligers elke week samen met gezinnen in de Samenleesbijbel 100 stappen. En het werkt! Maar geld voor bijbels is er niet. Daarom helpen wij. Spaar jij ook mee?

Honduras is een klein land in Midden-Amerika. Een arm land waar de inwoners dagelijks geconfronteerd worden met extreem bendegeweld, afpersing en corruptie. Zelfs kinderen worden door bendes ingezet om te stelen en te moorden. Een situatie die eindeloos lijkt, en het land al vele jaren in zijn greep houdt.

Samen bijbellezen

Toch zijn er mensen die hier iets aan proberen te doen. Bijvoorbeeld de vrijwilligers van een project van de lokale kerk. Zij lezen iedere week in de Bijbel met gezinnen in de gewelddadigste wijken. Zo willen ze kinderen op jonge leeftijd bijbelse waarden en normen meegeven. En ook buren samenbrengen rond Gods Woord. Zodat mensen elkaar leren kennen en met elkaar verbonden raken. Het doel: een betere toekomst voor de kinderen van Honduras.

‘En het werkt’, zegt Fatima. Zij is één van de vrijwilligers. ‘Elke zaterdag lees ik met een paar gezinnen uit de Bijbel. Ik zie met eigen ogen dat levens veranderen. Het geeft hoop en helpt ons op de juiste manier om te gaan met onze dagelijkse problemen.’

Help mee!

Maar er is nog heel veel te doen. In een gemiddelde wijk wonen 60.000 mensen die elk dubbeltje moeten omdraaien. Geld voor een eigen bijbel hebben ze niet. Op verzoek van de kerken ontwikkelde het Nederlands Bijbelgenootschap een Spaanse versie van de Samenleesbijbel 100 stappen voor de gezinnen in Honduras.

Met jouw hulp kunnen we arme gezinnen blij maken met zo’n speciale Samenleesbijbel. Spaar je mee? Voor 5 euro geef je al een bijbel aan een gezin. Je kunt jouw bijdrage overmaken op NL74 SNSB 0266 3808 08 t.n.v. Nederlands Bijbelgenootschap, Haarlem, o.v.v. ‘SLB 100 Honduras’ of met de doneerknop op deze pagina.

Indien er meer giften binnenkomen dan nodig, gaat uw gift naar een vergelijkbaar project.

Steun project