Nieuws

Syrisch Bijbelgenootschap blijft aan het werk in Aleppo

Het Syrisch Bijbelgenootschap, werkzaam vanuit Aleppo, blijft ondanks het oorlogsgeweld in de stad aan het werk. In het relatief veilige westen van de stad is de boekwinkel van het Bijbelgenootschap dagelijks geopend.

‘De vraag naar bijbels is op dit moment enorm’, vertelt George Andrea, hoofd van het Syrisch Bijbelgenootschap. ‘Kinderbijbels zijn heel populair. Christenen en moslims komen bij ons langs met vragen over wat de Bijbel zegt over lijden, over de moeilijke omstandigheden waar ze zich in bevinden. Als Bijbelgenootschap zijn we er voor iedereen: moslim, orthodox, katholiek en protestant’, zegt Andrea.

Ondanks de oorlog heeft het Bijbelgenootschap in 2014 159.000 bijbels kunnen verspreiden. Dat is meer dan tien keer zoveel als in 2010, voor het conflict uitbrak. De toevoer van bijbels loopt voornamelijk via Libanon, omdat bijbels niet rechtstreeks naar Syrië verstuurd kunnen worden.

NBG steunt Syrisch Bijbelgenootschap

Het Nederlands Bijbelgenootschap steunt het Syrisch Bijbelgenootschap. Met hulp van donateurs maakt het NBG in 2016 de verspreiding van bijbels in Syrië mogelijk. In 2017 blijven we hen ondersteunen met een nieuwe actie om bijbels in Syrië te verspreiden.

Helpt u ons om ook in 2017 bijbels te verspreiden in Syrië?

Geef voor het werk van het NBG