Nieuws

UBS-training in Cuba

Vanuit de hele wereld komen deze week nieuwe medewerkers van Bijbelgenootschappen bij elkaar om kennis te maken met de United Bible Societies (UBS) en met elkaar.

Op de conferentie in Varadero zijn tientallen deelnemers die verschillende bijbelgenootschappen vertegenwoordigen. Ze worden ondergedompeld in de visie van de UBS: ‘make the Bible available, known and loved’ (maak de Bijbel beschikbaar, bekend en geliefd). Daarnaast horen ze uit eerste hand over projecten in verschillende werelddelen. Ook is de ontmoeting met elkaar een belangrijk onderdeel van de conferentie, zodat de drempel om samen te werken lager wordt.

1 miljoen bijbels

De introductietraining is onderdeel van een grote bijeenkomst, waarvoor vertegenwoordigers van Bijbelgenootschappen vanuit de hele wereld naar Cuba komen. Tijdens dit congres wordt ook feestelijk stilgestaan bij de 1 miljoen bijbels die de afgelopen jaren zijn verspreid in Cuba.

Vlogs

Vanuit Nederland neemt Renske Huisman-de Moes deel aan de UBS-training. Sinds begin dit jaar werkt zij als adjunct-uitgever voor het NBG. Via vlogs deelt ze haar ervaringen op de conferentie.