Hongerigen voeden

Deel je brood met mensen die honger hebben. Geef arme mensen een plek in je huis. Geef kleren aan mensen die naakt zijn. Zorg goed voor de mensen om je heen!
(Jesaja 58:7)

De kloof tussen arm en rijk in Nederland en Vlaanderen is nog zichtbaarder geworden door de corona-crisis. Mensen die het al moeilijk hadden, worstelen nu nog meer om in hun levensonderhoud te voorzien. En de verschillen die er waren, komen misschien wel extra aan het licht. De Bijbel roept ons op om aandacht te hebben voor onze medemensen die honger en dorst hebben. Daarom delen wij weer verschillende ideeën met jou om met dit werk van barmhartigheid aan de slag te gaan!

Wat deel jij deze keer?


Armoede

‘Jullie zullen altijd arme mensen om je heen hebben,’ zegt Jezus tegen zijn leerlingen. Een uitspraak waar we in deze tijd extra bij stil worden gezet.
Wat zegt de Bijbel nog meer over de kloof tussen arm en rijk? Lees hierover een artikel uit de Rechte Bijbel, een bijbeluitgave met extra aandacht voor wat krom is in de wereld en hoe je dat recht kunt zetten.

Lees meer


Deel mee

Deel deze bijbeltekst op Instagram, Facebook of stuur hem per e-mail naar iemand die jij zou willen bemoedigen.

Download

 


Aan de slag met kinderen

Delen is meer en er bestaat brood dat nooit opgaat …
Tips om met kinderen aan de slag te gaan met het thema Mensen die honger hebben te eten geven.

Bekijk de tips


Tip: Zet de Voedselbank op je boodschappenlijstje

Er leven in Nederland bijna 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. De Voedselbank kan nu ca. 5% van deze huishoudens helpen. Help jij mee? Zet de Voedselbank eens een maand lang op je boodschappenlijst en neem wekelijks extra producten mee die lang houdbaar zijn. Alle beetjes helpen!


Leesplan Recht doen in app Mijn Bijbel

  • Ga in de app Mijn Bijbel naar ‘Leesplannen’
  • Scroll naar beneden naar ‘Recht doen’
  • Klik op ‘Inschrijven’
  • Scroll naar ‘Afleveringen’
  • Klik op de aflevering die je wilt lezen

App downloaden


Rechte Bijbel

De Rechte Bijbel is de Bijbel voor iedereen die zich vanuit het geloof wil inspannen om de wereld eerlijker te maken. Iedereen die in de Bijbel zoeken naar richtlijnen voor hun leven. Die niet alleen kennis op willen doen, maar dat wat ze leren ook vooral in de praktijk willen brengen.
Deze bijbel bevat alles wat je nodig hebt om zelf met het onderwerp gerechtigheid aan de slag te gaan: 650 gemarkeerde bijbelgedeelten en bijbelstudies die je uitdagen je denken én doen te veranderen. En door de schuine afsnijding van de onderkant van het boek, is het echt een statementbijbel!

Bestellen


Bijbelquiz

Wil je met een paar vrienden, je familie of binnen de kerk een mini-bijbelquiz spelen die aansluit bij het thema ‘Hongerigen voeden’? Ga dan aan de slag met deze PowerPoint. Of zet de vragen uit de pdf over in een online quiztool zoals Kahoot

Download (pptx)  Download (pdf)