Wij zoeken een Lid voor de ledenraad met kennis van financiën 

Ledenraad financiën

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap werkt eraan om de Bijbel dicht bij mensen te brengen, zodat mensen de Bijbel als bron voor hun leven kunnen ontdekken, lezen en omarmen. 

Per mei 2023 ontstaat er een vacature in de ledenraad, en zoeken we een NBG-lid dat haar of zijn kennis van financiën wil inbrengen.  

Heb je hier kennis van en heb je hart voor de Bijbel? Versterk dan de ledenraad van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap en draag bij aan onze missie! 

Wat verwachten wij van jou?

We zoeken een nieuw lid voor de ledenraad met kennis van financiën. We hebben dus iemand nodig die weet hoe een vereniging werkt, hoe een jaarrekening in elkaar zit en hoe de financiële positie van een vereniging is. Het NBG kent een adviescommissie financieel-economische zaken die zeer gedetailleerd begroting en jaarrekening bespreekt en het bestuur adviseert; dat werk hoeft niet overgedaan te worden. Niettemin heeft de ledenraad de uiteindelijke verantwoordelijkheid om de jaarrekening vast te stellen, dus willen we graag een econoom of accountant in de ledenraad. 

De ledenraad komt een à twee keer per jaar samen en heeft een toezichthoudende rol in de vereniging. Een enkele keer wordt een commissie gevormd om een specifiek onderwerp nader uit te lichten. De vergaderingen vinden meestal plaats op ons kantoor in Haarlem. 

Wat bieden we jou?

De ledenraad is een belangrijke schakel tussen alle leden van de vereniging en het werk dat in binnen- en buitenland gedaan wordt. We bieden je dus een interessante vrijwilligersfunctie in onze ledenraad. In de ledenraad zitten zeven mensen met allerlei achtergronden en vertegenwoordigt alle leden van onze vereniging. 

Profiel

We zoeken iemand die zich in de volgende zaken herkent:  

  • Hart voor de Bijbel en kerkelijk betrokken  
  • Lid van het NBG (of bereid zijn dat bij aantreden te worden)  
  • Kennis van financiën en jaarrekeningen 
  • Bij voorkeur iemand die werkt als accountant of met een economische achtergrond 
  • In staat te werken vanuit het statutaire mandaat dat de ledenraad heeft.

Ledenraad

We streven bij de samenstelling van de ledenraad naar een evenwichtige afspiegeling van onze achterban en een optimale diversiteit. Daarom nodigen wij zeker ook (jonge) vrouwen uit, en mensen uit diverse kerkgenootschappen om op deze vacature te solliciteren. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Bekendheid geven aan deze vacature in je eigen netwerk stellen wij wel op prijs!

 

Enthousiast geworden? Wacht dan niet langer en reageer voor 25 november via: o.v.v. Vacature Ledenraad of bel met Margo Koopmans, voor meer informatie over deze unieke vrijwilligersfunctie via (+31) 023-514 61 63.