Wij zoeken een Lid voor de ledenraad met kennis van de wereld van jongeren

Ledenraad Jongeren

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap werkt eraan om de Bijbel dicht bij mensen te brengen, zodat mensen de Bijbel als bron voor hun leven kunnen ontdekken, lezen en omarmen. 

Per mei 2023 ontstaat er een vacature in de ledenraad, en zoeken we een NBG-lid dat haar of zijn kennis over jongeren en hun leefwereld wil inbrengen in onze ledenraad.  

Ben jij jong, ken je de leefwereld van jongeren en heb je hart voor de Bijbel? Versterk dan de ledenraad van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap en draag bij aan onze missie!  

Wat verwachten wij van jou?

Het is voor de ledenraad van onze vereniging van belang dat ten minste één lid speciale aandacht heeft voor de aansluiting van het werk van het Bijbelgenootschap bij de behoeften van jongeren in Nederland en Vlaanderen, en bij voorkeur zelf ook deel uitmaakt van die leefwereld. Het NBG realiseert zich dat elke nieuwe generatie nieuwe vormen van geloofsbeleving heeft en een eigen relatie met de Bijbel. Ook willen we als goed doel graag dat onze geefvraag aansluit bij de manier waarop nieuwe generaties goede doelen steunen. Daarom zoeken we een ledenraadslid dat zelf jonger dan 30 jaar is, affiniteit heeft met de Bijbel én zicht heeft op de trends onder mensen geboren na 1990.  

De ledenraad komt een à twee keer per jaar samen en heeft een toezichthoudende rol in de vereniging. Een enkele keer wordt een commissie gevormd om een specifiek onderwerp nader uit te lichten. De vergaderingen vinden meestal plaats in ons kantoor in Haarlem. 

Wat bieden we jou?

De ledenraad is een belangrijke schakel tussen alle leden van de vereniging en het werk dat in binnen- en buitenland gedaan wordt. We bieden je dus een interessante vrijwilligersfunctie in onze ledenraad. In de ledenraad zitten zeven mensen met allerlei achtergronden en vertegenwoordigt alle leden van onze vereniging. 

Profiel

We zoeken iemand die zich in de volgende zaken herkent:  

  • Hart voor de Bijbel en kerkelijk betrokken;  
  • Lid van het NBG (of bereid zijn dat bij aantreden te worden);  
  • Kennis van de (leef)wereld en omgang met de Bijbel van jongeren; 
  • Iemand die jonger is dan 30 jaar;
  • Bij voorkeur een vrouw, vanwege de samenstelling van de ledenraad; 
  • In staat te werken vanuit het statutaire mandaat dat de ledenraad heeft.

De ledenraad

We streven bij de samenstelling van de ledenraad naar een evenwichtige afspiegeling van onze achterban en een optimale diversiteit. Daarom nodigen wij zeker ook (jonge) vrouwen uit, en mensen uit diverse kerkgenootschappen om op deze vacature te solliciteren. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Bekendheid geven aan deze vacature in je eigen netwerk stellen wij wel op prijs!

 

Enthousiast geworden? Wacht dan niet langer en reageer voor 25 november via: o.v.v. Vacature Ledenraad Jongeren of bel met Margo Koopmans voor meer informatie over deze unieke vrijwilligersfunctie via (+31) 023-514 61 63.