Relatiebeheerder Bijbelverspreiding (16-24 uur)

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dicht bij mensen. In de functie ‘Relatiebeheerder Bijbelverspreiding’ kun je op een bijzondere manier aan dat doel bijdragen. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van het programma ‘bijzondere Bijbelverspreiding’ in Nederland en Vlaanderen; denk bijv. aan verspreiding onder gevangenen, verspreiding via kerken, en via andere christelijke organisaties. Ook werk je mee aan het onderhouden van contacten met migrantenkerken.

Relatiebeheerder Bijbelverspreiding

Je werkt binnen de afdeling International Programme (verantwoordelijk voor de internationale projecten van het NBG via United Bible Societies, migrantenwerk in Nederland en Vlaanderen en gratis / gesponsorde Bijbelverspreiding). 

Wat bieden we jou?

Je werkt in een klein en hecht team. We zijn nog aan het pionieren met gratis verspreiding en migrantenwerk, dus je hebt de kans om zelf inbreng te hebben in het hoe en wat van het programma. Uit recent medewerkersonderzoek blijkt dat het werkplezier en de tevredenheid onder de medewerkers hoog is en het NBG als een uitstekende werkgever wordt ervaren.  

Taken

 • Contacten leggen met kerken en christelijke organisaties over Bijbelverspreiding 
 • Zorgen voor verantwoorde verspreiding van gratis Bijbels 
 • Bezoeken migrantenkerken (samen met andere teamleden) 
 • Mee-organiseren en uitvoeren van activiteiten van het team (bijv. bezoek buitenlandse collega’s) 

In het kader van bevordering van diversiteit binnen de organisatie, moedigen we mensen met een migratieachtergrond nadrukkelijk aan te solliciteren. Maar uiteraard ontvangen we graag alle sollicitaties van iedereen die zich in het profiel herkent. 

Profiel

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau 
 • Je bent een echte netwerker (legt makkelijk connecties) 
 • Je hebt hart voor de missie van het NBG 
 • Je bent goed in organiseren en deinst niet terug voor pionieren als dat nodig is 
 • Je bent bereid af en toe buiten kantooruren te werken
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands; je beheerst ook het Engels goed 
 • Je hebt de beschikking over een rijbewijs en een auto 

Arbeidsvoorwaarden

De functie is ingeschaald in schaal 8 (€ 2.651 – € 3.615) of schaal 9 (minimaal € 2.862, maximaal € 4.125) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur), afhankelijk van kennis en ervaring. Daarnaast hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vakantietoeslag (8%), een eindejaarsuitkering (8,3%), en een volledige vergoeding van OV-kosten. 

De functie is voor 16-24 uur per week. Het betreft een buitendienstfunctie (met soms ook werk op zaterdag of zondag) maar houd er rekening mee dat je een tot twee dagen per week op kantoor in Haarlem werkt.  

Over het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap 

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij in binnen- en buitenland, voor iedereen die daarvoor openstaat. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Solliciteren:

Je kunt solliciteren door een CV en een motivatiebrief te sturen aan . Mocht je meer informatie willen, kun je bellen met Paul Doth, 06-33948297. Brieven worden beoordeeld op moment van binnenkomst. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Bekend geven in je eigen netwerk uiteraard wel!