Wij zoeken een Marketeer (24-32 uur) 

Wil je graag je expertise op het gebied van marketing en sales inzetten voor een goed doel? Wil je helpen om onze missie om de Bijbel te verspreiden vorm te geven? En heb je een warm hart voor de boekhandel, maar zie je ook volop kansen om de Bijbel via andere kanalen te verspreiden? Als marketeer bij het NBG kun je samen met een enthousiast team vormgeven aan onze marketingstrategie en impactvolle projecten leiden. 

Wat bieden we jou? 

Het NBG is een sterk merk en onze Bijbels, kinderbijbels en overige uitgaven hebben een unieke positie in Nederland. Ook tellen we meer dan 1 miljoen bezoekers op debijbel.nl per jaar, versturen we 6.000.000+ e-mails per jaar, is onze kinderdienstmethode een van de meeste gebruikte in Nederland en werken we veel samen met Bijbelgenootschappen wereldwijd.  

Wat verwachten wij van jou? 

We zoeken bij het NBG een nieuwe collega die ervaring heeft met marketing en sales, bij voorkeur ook met retail. Je snapt dat kennis van de klant cruciaal is en zorgt ervoor dat we bij de ontwikkeling van nieuwe ideeën en producten de klant zoveel mogelijk betrekken.  

Je geeft leiding aan het commerciële team, werkt samen met de accountmanager aan de marketing van onze titels in het retailkanaal en zet campagnes op om de Bijbel en het gebruik ervan te promoten. Je werkt daarbij intensief samen met onze marketingcommunicatiespecialisten.  

Taken:

• Vertalen van onze missie en strategie naar een marketingstrategie; 
• Versterken van de positie van onze merken; 
• Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van doelgerichte campagnes en marketingacties, in samenwerking met interne specialisten; 
• Inbrengen van kennis over de klantbehoefte in de ontwikkeling van producten en diensten;  
• Leiden van het commerciële team dat naast jezelf bestaat uit een accountmanager, een uitgever en een junior marketeer;
• Opstellen en monitoren van KPI’s en jaarplannen. 

Over het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap 

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij in binnen- en buitenland, voor iedereen die daarvoor openstaat. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht. 

Profiel:

• Je hebt een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van marketing, sales of een andere commerciële richting; 
• Je hebt tenminste enkele jaren werkervaring, waaronder ook als projectleider;
• Je hebt sterke communicatie- en adviesvaardigheden; 
• Je bent enthousiast en resultaatgericht; 
• Je hebt bewezen ervaring met retailmarketing, bij voorkeur ook met de verkoop aan boekhandels; 
• Je hebt een hart voor de missie van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. 

Het NBG biedt jou een belangrijke en boeiende functie in een enthousiast team, een aantrekkelijk salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een volledige vergoeding van OV-kosten). De functie is voor 24-32 uur per week. We werken hybride (twee dagen op kantoor) en zorgen voor goede voorzieningen. De vacature is beschikbaar tot we een geschikte kandidaat geworven hebben. 

Enthousiast geworden? Wacht dan niet langer en reageer via: of bel met  Stefan van Dijk, Manager Ontwikkeling & Uitgeven voor meer informatie over deze uitdagende functie via 06-23263500. 

Solliciteren:

Reageer door jouw CV en motivatiebrief op te sturen naar o.v.v. vacature O&U.