Wij zoeken een Senior Online Fondsenwerver/Marketeer (32-36 uur)

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Houd jij ervan om nieuwe manieren te zoeken om online fondsen te werven? Ben je iemand die vaak online is? Resultaatgericht en gedreven om te testen wat het beste werkt? Heb je goede kennis van Marketing Automation, CRM, sociale media- en paid marketing kanalen, WordPress en Google Analytics? Versterk dan het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap en onze missie! 

Over het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap 

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij in binnen- en buitenland, voor iedereen die daarvoor openstaat. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht.

Wat verwachten wij van jou? 

We zoeken bij het NBG een nieuwe collega die zich richt op online fondsenwerving en het uitbouwen van onze Bijbelplatforms debijbel.nl en de Mijn Bijbel app. Je bent verantwoordelijk voor het bedenken, ontwikkelen en uitbouwen van online verkeer, campagnes en inkomsten, en voor het werven van nieuwe gevers. Je zorgt voor goede aansprekende proposities op onze corporate website en Bijbelplatforms, en geeft direct mailings die op de deurmat vallen een boost met een e-mailcampagne. Daarnaast werf je nieuwe gevers via onze socialemediakanalen en via onze websites zoals bijbelgenootschap.nl en debijbel.nl. Je bent conversiegericht en weet hoe je bezoekers kunt verleiden om onze missie in binnen- en buitenland te steunen. Verder ontwikkel je inzicht in onze database en systemen, en bedenk je gerichte campagnes om bestaande gevers te overtuigen hun giften op te hogen. En je ontwikkelt goede klantreizen naar aanleiding van een bezoek op onze websites of na het aanvragen van leadwervingsproducten.

Wat bieden we jou?

Je werkt in een organisatiebreed team van collega’s rond gezamenlijke doelstellingen. We bieden je de kans om veel te leren en veel mensen te bereiken. Zo tellen we meer dan 1 miljoen bezoekers op debijbel.nl per jaar, versturen we jaarlijks 6.000.000+ e-mails, en werken we veel samen met Bijbelgenootschappen wereldwijd. Daarnaast wil het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap online kanalen en middelen uitbouwen en deze beter op elkaar afstemmen en meer mensen online vinden en aan ons binden.

Taken:

• Bedenken en uitvoeren nieuwe online fondsenwervende proposities en campagnes; 
• Bijdragen aan het optimaliseren van alle online marketingkanalen (organisch en betaald), en zo verkeer en conversies generen richting onze Bijbelplatforms;
• Ondersteunen offline fondsenwerving via online kanalen;
• Werving opzetten via verschillende online kanalen, waaronder sociale media;
• Online journeys (web & email) ontwikkelen en implementeren. Op basis van resultaten optimaliseer je de verschillende campagnes constant;
• Sturen op conversie;
• Maandelijkse rapportage resultaten.

Profiel:

• Minimaal hbo-niveau; 
• Enthousiast, flexibel inzetbaar, datagedreven en resultaatgericht;
• Je hebt affiniteit met sociale media en kennis van wat wel en niet werkt; 
• Je hebt oog voor online kansen; 
• Je bent bij voorkeur bekend met CRM en Marketing Automation tooling (we werken met Salesforce en Mautic); 
• Je hebt kennis van Google Analytics, WordPress en diverse online ad platforms zoals Google Ads en Facebook Business Manager;
• Je maakt je nieuwe tools snel eigen;
• Je Nederlands is goed; 
• Je hebt een hart voor de missie van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap.

Arbeidsvoorwaarden

Het NBG biedt jou een belangrijke en boeiende functie in een enthousiast team, een aantrekkelijk salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een volledige vergoeding van OV-kosten). De functie is voor 32 uur per week. We werken hybride (twee dagen op kantoor), hebben kantoren in Haarlem en Antwerpen en zorgen voor goede voorzieningen. De vacature is beschikbaar tot we een geschikte kandidaat geworven hebben.

Enthousiast geworden? Wacht dan niet langer en reageer via: of bel met Simone Spijker, Manager Communicatie, Fondsenwerving & Kerkrelaties voor meer informatie over deze leuke functie via 06-16168538.

Solliciteren:

Reageer door jouw CV en motivatiebrief op te sturen naar o.v.v. vacature Online Fondsenwerver.