India

‘Ik wil de bijbelverhalen graag thuis lezen’

Roopa (9) woont in een achterstandswijk in de Indiase stad Bangalore. Na schooltijd is ze alleen thuis met haar broertje. In de kerk krijgt ze de extra aandacht die haar ouders haar niet kunnen geven.

‘Sinds een jaar of twee kom ik naar deze kerk. Op een dag kwam pastor Lakshmi bij ons huis langs en nodigde me uit. Ik kom hier nu zo’n twee keer per week. Soms brengt mijn moeder me, soms komt pastor Lakshmi me halen.

‘Als ik uit school kom, is er eigenlijk niemand thuis voor mij of mijn broertje. Ik doe meestal wat klusjes en ga daarna met mijn huiswerk aan de slag. Ook zorg ik voor mijn broertje. Ik vind het daarom heel fijn om hier te zijn.

‘Ik geniet ervan om te zingen en het woord van God te horen. Ook krijg ik hier een heerlijke maaltijd. Mijn ouders kunnen daar niet voor zorgen. Mijn moeder werkt als huishoudster en verdient heel weinig. Mijn vader heeft geen werk. Meestal is hij de hort op.

‘Er zijn twee bijbelverhalen die mij erg aanspreken. Het eerste is dat Jezus vijfduizend mensen voedt met vijf broden en twee vissen. Dat doet mij denken aan deze kerk, waar ook elke dag zoveel mensen te eten krijgen. Het tweede verhaal is dat Jezus een blinde man geneest. Dat vind ik zo mooi omdat ik later dokter wil worden. Dan wil ik ook mensen genezen!

‘Waarom ik een kinderbijbel in het Kannada wil hebben? Dan kan ik de verhalen thuis ook zelf lezen.’

Kinderbijbels voor India
Maak deze kerst tot een bijzonder feest voor kinderen zonder achternaam! Met uw steun wil het NBG kinderen zoals Roopa een eigen kinderbijbel geven. Een kinderbijbel kost 5 euro. Hoeveel kinderen verrast u?
>> Steun het project.

Terug naar de projectpagina ‘Kinderbijbels voor India’.