Je hebt wat moois gedaan vandaag!

Dankjewel!

Je donatie is gelukt

Hiermee geef jij een ander de Bijbel.

De Bijbel voor iedereen

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap wil dat ieder mens de Bijbel als bron voor zijn of haar leven kan ontdekken, lezen en omarmen.

En daarom brengen we ook wereldwijd de Bijbel dichtbij.

Als mensen de Bijbel niet kunnen lezen in de taal van hun hart, werken we samen met vertalers ter plaatse aan een vertaling.

En we zorgen voor gratis Bijbels of goedkope edities voor vluchtelingen en mensen die geen eigen Bijbel kunnen veroorloven.

Ook maken we audio-Bijbels, braillebijbels en grootletterbijbels voor blinden en slechtzienden, omdat we willen dat iedereen de kans moet krijgen om kennis te maken met de Bijbel.

Want wij geloven dat de Bijbel er is voor iedereen. Jij ook?

Doe ook mee: met 5 euro maak je al iemand blij met een eigen Bijbel!

“Miljoenen mensen kennen de rijkdom van het hebben van een eigen bijbel nog niet. Een bijbel is voor hen te duur of hij is nog niet vertaald in hun eigen taal. Soms zijn Bijbels helemaal niet (meer) beschikbaar, vanwege de politieke situatie of oorlog. Wij zorgen er voor dat iedereen toegang krijgt tot een Bijbel.”

Ilse Visser

NBG medewerker voor vertaal- en verspreidingsprojecten wereldwijd

Al 200 jaar

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap brengt al meer dan 200 jaar de Bijbel dichtbij. We willen dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel. Onze visie is dat ieder mens de Bijbel als bron voor zijn of haar leven kan ontdekken, lezen en omarmen.

Actief in 240 landen

We werken samen met meer dan 150 bijbelgenootschappen in 240 landen wereldwijd.

Met jouw steun kan het NBG:

  • De Bijbel wereldwijd vertalen en verspreiden.
  • 750+ Bijbelprojecten wereldwijd steunen.
  • De Bijbel doorgeven aan nieuwe generaties.
  • De Bijbel online aanbieden.

5 euro = 1 Bijbel

Een Bijbel maken en verspreiden kost ongeveer 5 euro. Bijvoorbeeld: als je bijbelverspreiding steunt met 10 euro, geef je dus elke maand 2 Bijbels weg. Of, met hetzelfde bedrag geef je na twee maanden een braillebijbelboek t.w.v. gemiddeld 17,50. Jouw donatie wordt altijd ergens besteed waar het het meest nodig is.

Geef de rijkdom van de Bijbel door!

Met 5 euro geef je al een Bijbel