Bijbels voor jongeren in Azerbeidzjan
Logo NBG
Christenen in Azerbeidzjan krijgen een eigen Bijbel
Logo NBG

Geef elke maand een Bijbel!

Wij geloven in de kracht van de Bijbel! Daarom gunnen we iedereen een eigen Bijbel, zowel in Nederland en Vlaanderen als wereldwijd.

Doe met de Bijbel per maand. Al vanaf €5 per maand (voor minimaal 1 jaar) geef je elke maand een Bijbel weg. Als cadeau ontvang je zelf ook een Bijbel.

Met jouw hulp kunnen we de Bijbel wereldwijd vertalen en verspreiden.

Jouw gegevens zijn bij ons veilig. Als donateur houden we je regelmatig op de hoogte van de impact die jij maakt via ons werk. Je kunt je op elk moment hiervoor uitschrijven.

Bijbel per maand

Wil jij een verschil maken in het leven van mensen over de hele wereld? Verspreid een Bijbel per Maand en help ons het Evangelie te verspreiden daar waar nodig.

Meisje met werkboek

Met jouw steun kunnen we Bijbels leveren op plaatsen waar ze anders onbereikbaar zouden zijn. Denk aan afgelegen dorpen in het Amazoneregenwoud, scholen op Sri Lanka of gemeenschappen in Polen.

Waarom Bijbel per Maand?

  • Door de samenwerking met ruim 150 Bijbelgenootschappen wereldwijd, weten we waar behoefte is aan Bijbels
  • Je draagt bij aan het ontwikkelen van Bijbelvertalingen zodat iedereen in zijn of haar taak de Bijbel kan lezen. Ook voor mensen die in grote armoede leven
  • Het kost 5 euro om één Bijbel te geven. Met Bijbel per Maand steun je de binnen- en buitenland Bijbelprojecten van het NBG. 

De Bijbel voor iedereen

Wij geloven dat de Bijbel mensen verandert en daarom brengen we de Bijbel in zowel binnen- als buitenland dichtbij. Wil jij ook helpen met wereldwijde Bijbelverspreiding en -vertaling. Word dan NBG-donateur en bouw mee aan deze levensveranderende missie.

Hoe wordt jouw bijdrage aan Bijbelverspreiding optimaal gebruikt?

Met jouw steun kan het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap:

  • De Bijbel vertalen en verspreiden in Nederland en Vlaanderen
  • 750+ Bijbelprojecten wereldwijd steunen
  • De Bijbel doorgeven aan nieuwe generaties
  • De Bijbel online aanbieden

Om een voorbeeld te geven: Ergens ter wereld een Bijbel verspreiden kost gemiddeld 5 euro. Als je Bijbelverspreiding maandelijks steunt met 10 euro, geef je dus elke maand 2 Bijbels weg. Of, met hetzelfde bedrag geef je na twee maanden een braillebijbelboek t.w.v. gemiddeld 17,50. Jouw donatie wordt altijd ergens besteed waar het het meest nodig is.

Over het NBG

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) brengt al meer dan 200 jaar de Bijbel dichtbij. We willen dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel.

Het NBG zet zich niet alleen in Nederland en Vlaanderen in, maar ook wereldwijd. Als mensen de Bijbel niet kunnen lezen in de taal van hun hart, werken we samen met vertalers ter plaatse aan een vertaling. We willen er voor zorgen dat de Bijbel voor iedereen bereikbaar is. Daarom zorgen we voor gratis Bijbels of goedkopere edities, of we helpen bijvoorbeeld mee aan een braille- of audio-versie. En we ontwikkelen samen met andere Bijbelgenootschappen kinderproducten, omdat we willen dat ieder kind de kans krijgt om kennis te maken met de Bijbel.

Dit werk kunnen we alleen doen dankzij de steun van onze donateurs!

Onze impact

Al meer dan 200 jaar brengt het NBG met haar donateurs de Bijbel wereldwijd dichtbij.

In 2022 verspreidden we – als onderdeel van de United Bible Societies – 35,5 miljoen Bijbels. Ook werkten we aan 748.973 verschillende Bijbelvertaalprojecten waardoor iedereen een Bijbel in zijn of haar eigen taal kan lezen.

In Nederland en Vlaanderen bereiken we via onze digitale platforms zoals debijbel.nl jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers. Via onze Dagvers podcast bereiken we maandelijks meer dan 50.000 luisteraars. Maar ook voor (migranten)kerken, gezinnen en kinderen ontwikkelt het NBG speciale Bijbels en ander materiaal om de Bijbel dichtbij voor iedereen te brengen.

Eenmalig of structureel Bijbelwerk steunen?

Donateur worden biedt een duurzame manier om ons werk te ondersteunen. Als donateur draag je maandelijks bij aan de voortzetting van onze missie, waardoor we langdurige impact kunnen hebben op bijbelverspreiding en vertaalprojecten. Bovendien genieten donateurs van verschillende voordelen zoals een Bijbel als welkomstgeschenk én toegang tot BIJBEL+. Hiermee krijg je toegang tot extra Bijbelvertalingen, Bijbelstudies, achtergrondinformatie en beeldmateriaal.

Word vandaag nog lid en breng met ons de Bijbel dichtbij!