Laat je iedere dag verrassen

Wil jij het meeste uit het dagboek halen? Maak op deze pagina kennis met de auteurs en krijg praktische tips bij het lezen.

Ontmoetingen geven smaak aan ons leven, en soms zorgen ze voor een onverwachte wending. Ineens zien we ons leven in een ander perspectief – door de ogen van de ander, of … van God.

Het dagboek bij de NBV21 belicht iedere dag van het jaar een Bijbelse ontmoeting. In de verhalen over mensen die andere mensen, engelen, zichzelf en regelmatig ook God tegenkomen, kunnen we iets van ons eigen verhaal zien oplichten.

We helpen je graag bij het lezen en ontdekken van de Bijbel. Daarom vind je op deze pagina tips, video’s van auteurs en relevante achtergrondinformatie bij het Bijbels Dagboek.

Tips voor het lezen

Ook uit onderzoeken van het Bijbelgenootschap blijkt dat de meeste christenen minder uit de Bijbel lezen dan ze graag zouden willen. Dat is opvallend. We vinden de Bijbel belangrijk of interessant. We nemen ons voor om er meer mee bezig te gaan. Wat houdt ons dan tegen? Waarom doen we niet gewoon wat we ons voornemen?

Een Bijbels dagboek helpt je om met een vaste regelmaat in de Bijbel te lezen. Toch is het aanschaffen van een boek nog geen garantie voor het lezen. Ben Tigelaar schreef hier een mooi artikel over. Heb jij tips nodig om het roer om te gooien met Bijbel lezen? Lees dan verder.

ben tigelaar klein

In het Bijbels Dagboek vind je bijdragen van theologen en predikanten uit verschillende hoeken van de kerk. Allemaal gingen ze aan de slag met ontmoetingen in de Bijbel die ze meerdere dagen achtereen uitdiepen. Waarom kozen ze voor een bepaalde ontmoeting? En wat deed dit met henzelf?  7 auteurs geven een toelichting in korte video’s die je hier kan vinden.

In het dagboek komen diverse Bijbelse personages voorbij. Wil je meer achtergrondinformatie over een specifiek persoon? Kijk dan hier.

Wereld van de Bijbel

Om sommige ontmoetingen in het Bijbels Dagboek beter te begrijpen, helpt het om je te verdiepen in de wereld van de Bijbel. Op debijbel.nl is meer achtergrondinformatie te vinden over de wereld van de Bijbel.

Ontdek meer over omgangsvormen, cultuurgebonden gebruiken, bijzondere tradities en meer, op deze uitgebreide pagina!

Het NBG gaat zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring