Logo NBG

Neem mee op vakantie

21 dagen online Bijbelse inspiratie

Met dit dagboek reis je 21 dagen mee met mensen uit de Bijbel die onderweg zijn. Ook lees je wat de Bijbel zegt over ‘vreemdeling zijn’ en ‘vreemdelingen welkom heten’, en wat het voor ons als volgelingen van Christus betekent om vreemdelingen op aarde te zijn.

We wensen je toe dat de uitleg en persoonlijke vragen je helpen ontdekken wat de teksten in je eigen leven kunnen betekenen.


Vul je gegevens in en ontvang het gratis zomerleesplan!
Hidden
MM slash DD slash JJJJ
Name*
debijbel.nl nieuwsbrief
Het NBG gaat zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een vreemdeling op aarde’

Ken je die uitdrukking? Er klinkt iets in door van het eeuwige heimwee dat je als christen kunt hebben naar Gods nieuwe wereld.

Als je er eenmaal oog voor krijgt, zie je dat de Bijbel bomvol verhalen zit van mensen die onderweg zijn. Soms omdat ze ervaren dat God hen daartoe oproept, zoals Abram of Filippus. Soms omdat ze een belofte achternagaan, zoals de Israëlieten tijdens hun tocht naar het beloofde land. Maar soms ook omdat hun eigen woonplaats onleefbaar is geworden, zoals bij Naomi, of omdat ze er hardhandig weg worden gejaagd, zoals de inwoners van Jeruzalem wanneer de Babyloniërs op de stoep staan.

‘Vreemdeling zijn’ en ‘vreemdelingen welkom heten’ trekt als een rode draad door de verhalen, wetten en profetieën van het Oude Testament. En het Nieuwe Testament voegt daar nog een dimensie aan toe: als volgelingen van Christus is ons thuis niet op aarde, maar vormen we allemaal samen een volk met een hemels paspoort.

Met dit boekje ontdek je in 21 dagen steeds iets nieuws over hoe de Bijbel over dit onderwerp spreekt. De uitleg en persoonlijke vragen helpen je om de teksten toe te passen in je eigen leven. Ze komen uit de Migration Bible en het Bijbels dagboek bij de NBV21.

Waar je dit boekje ook leest: we wensen je toe dat je iets van Gods aanwezigheid kunt ervaren én doorgeven.

De Bijbel voor iedereen

De Bijbel verandert mensen. Dat wij de Bijbel op ieder moment beschikbaar hebben, is bijzonder. Veel christenen wereldwijd hebben nog geen eigen Bijbel.

Het is onze missie om mensen in binnen- en buitenland toegang te geven tot de Bijbel.

Doe je mee met deze missie?

Met jouw steun zorg je dat:

  • De Bijbel vaker opengaat in Nederland
  • De Bijbel wereldwijd wordt verspreid
  • Er nieuwe vertalingen gemaakt worden

Hoe wordt jouw bijdrage aan Bijbelverspreiding optimaal gebruikt?

Met jouw steun kan het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap:

  • De Bijbel vertalen en verspreiden in Nederland en Vlaanderen
  • 750+ Bijbelprojecten wereldwijd steunen
  • De Bijbel doorgeven aan nieuwe generaties
  • De Bijbel online aanbieden

Om een voorbeeld te geven: Ergens ter wereld een Bijbel verspreiden kost gemiddeld 5 euro. Als je Bijbelverspreiding maandelijks steunt met 10 euro, geef je dus elke maand 2 Bijbels weg. Of, met hetzelfde bedrag geef je na twee maanden een braillebijbelboek t.w.v. gemiddeld 17,50. Jouw donatie wordt altijd ergens besteed waar het het meest nodig is.

Over het NBG

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) brengt al meer dan 200 jaar de Bijbel dichtbij. We willen dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel.

Het NBG zet zich niet alleen in Nederland en Vlaanderen in, maar ook wereldwijd. Als mensen de Bijbel niet kunnen lezen in de taal van hun hart, werken we samen met vertalers ter plaatse aan een vertaling. We willen er voor zorgen dat de Bijbel voor iedereen bereikbaar is. Daarom zorgen we voor gratis Bijbels of goedkopere edities, of we helpen bijvoorbeeld mee aan een braille- of audio-versie. En we ontwikkelen samen met andere Bijbelgenootschappen kinderproducten, omdat we willen dat ieder kind de kans krijgt om kennis te maken met de Bijbel.

Dit werk kunnen we alleen doen dankzij de steun van onze donateurs!

Onze impact

Al meer dan 200 jaar brengt het NBG met haar donateurs de Bijbel wereldwijd dichtbij.

In 2022 verspreidden we – als onderdeel van de United Bible Societies – 35,5 miljoen Bijbels. Ook werkten we aan 748.973 verschillende Bijbelvertaalprojecten waardoor iedereen een Bijbel in zijn of haar eigen taal kan lezen.

In Nederland en Vlaanderen bereiken we via onze digitale platforms zoals debijbel.nl jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers. Via onze Dagvers podcast bereiken we maandelijks meer dan 50.000 luisteraars. Maar ook voor (migranten)kerken, gezinnen en kinderen ontwikkelt het NBG speciale Bijbels en ander materiaal om de Bijbel dichtbij voor iedereen te brengen.

Eenmalig of structureel Bijbelwerk steunen?

Donateur worden biedt een duurzame manier om ons werk te ondersteunen. Als donateur draag je maandelijks bij aan de voortzetting van onze missie, waardoor we langdurige impact kunnen hebben op bijbelverspreiding en vertaalprojecten. Bovendien genieten donateurs van verschillende voordelen zoals een Bijbel als welkomstgeschenk én toegang tot BIJBEL+. Hiermee krijg je toegang tot extra Bijbelvertalingen, Bijbelstudies, achtergrondinformatie en beeldmateriaal.

Word vandaag nog lid en breng met ons de Bijbel dichtbij!