Nalaten

Ook na uw leven kunt u nog iets betekenen voor een ander via een nalatenschap. Door het Nederlands Bijbelgenootschap op te nemen in uw testament levert u een belangrijke bijdrage aan de voortzetting van het bijbelwerk.

Bovendien kunt u uiting geven aan uw persoonlijke wensen, bijvoorbeeld door een terrein aan te geven dat u na aan het hart ligt. Zoals kinderbijbels voor de Nederlandse jeugd of nieuwe bijbelvertalingen.

Legaat of nalatenschap

Voor de toekomst van het bijbelwerk zijn nalatenschappen erg belangrijk. Wij hopen dat u wilt overwegen het Nederlands Bijbelgenootschap te noemen in uw laatste wil. Er zijn hiervoor twee mogelijkheden:

  • U laat een legaat na aan het Nederlands Bijbelgenootschap. Dit is een door u bepaald geldbedrag of waardevol bezit (aandelen, kunstwerk of een huis).
  • U benoemt het Nederlands Bijbelgenootschap tot (mede-) erfgenaam van uw nalatenschap of een gedeelte daarvan.

Fonds op Naam

Bij het NBG bestaat ook de mogelijkheid om een Fonds op Naam op te richten. Een Fonds op Naam is een fonds binnen het NBG gecreëerd met geld van één of meer gevers die een specifiek onderdeel van het bijbelwerk willen ondersteunen. Uiteraard zijn we altijd bereid om mee te denken hoe we persoonlijke wensen het beste kunnen invullen.

Statutaire naam

Mocht u het NBG willen opnemen in uw testament, dan is het goed om te weten wat de officiële naam is. Dit is Nederlands Bijbelgenootschap. De rechtsvorm van het Nederlands Bijbelgenootschap is een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid. Het RSIN is: 003609406.

Uitnodiging voor een gesprek

Hebt u vragen over nalaten aan het Nederlands Bijbelgenootschap? Relatiebeheerder André Groenewegen van het NBG is graag bereid u verder te informeren. Neem voor advies of een persoonlijk gesprek contact met ons op. Als u het op prijs stelt, komt dhr. Groenewegen bij u langs voor een vrijblijvend gesprek.

 

Dhr. André Groenewegen
06-19979711
agroenewegen@bijbelgenootschap.nl

Download de brochure

Een testament dient altijd door een notaris te worden opgemaakt. Wanneer u hierbij advies of begeleiding nodig hebt, zijn wij u graag van dienst. Stuurt u dan een bericht aan dhr. André Groenewegen, via agroenewegen@bijbelgenootschap.nl. Ook kunnen wij u een lijst toesturen van notarissen bij u in de buurt.

Vul het formulier in en download de brochure ‘Een gift van blijvende waarde’ met informatie over nut en noodzaak van het maken van een testament.

Nalaten - Download de brochure

Vul het formulier in en download de brochure ‘Een gift van blijvende waarde’, met informatie over nut en noodzaak van het maken van een testament.
  • Het Nederlands Bijbelgenootschap gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring

Met het aanvragen van de brochure ‘Een gift van blijvende waarde’ gaat u er mee akkoord dat het NBG u eenmalig belt/mailt over nalaten.