Zij lacht

Sinds 1 april 2023 is Zij Lacht onderdeel van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Op deze pagina vind je wat Zij Lacht is en hoe onze missies elkaar raken.

De missie van Zij Lacht

Het platform Zij Lacht helpt vrouwen in Nederland en Vlaanderen om de Bijbel te lezen, begrijpen en leven. De overdenkingen worden maandelijks door meer dan 50.000 vrouwen gelezen en helpen velen in het begrijpen en toepassen van de Bijbel. Naast de dagelijkse overdenkingen biedt Zij Lacht ook (Bijbelse) producten, Bijbelleesplannen, online cursussen, events en online inspiratie.

Dagelijkse overdenkingen

Elke dag om 06:00 staat er een Bijbelse overdenking online. Deze overdenkingen worden geschreven door een team van vrijwillige schrijfsters en gecheckt door een theologisch team. De overdenkingen worden maandelijks door zo’n 40.000 mensen gelezen. 

Elke overdenking van Zij Lacht wordt geschreven aan de hand van een Bijbelgedeelte. De bron die we hiervoor gebruiken, is de Bijbel: Wat is het doel van de Bijbel en wat betekent het dat God spreekt? Welke reactie wordt er van ons verwacht op zijn spreken? 

Wat anderen van Zij Lacht vinden

Annelies Krijtenburg

‘Zij Lacht is een prachtig platform dat je kan helpen om op een laagdrempelige manier meer diepgang te geven aan je persoonlijke relatie met God! Mooie blogs, studiematerialen en prachtige producten met een vrouwelijk design. De tools van Zij Lacht geven dus niet alleen diepgang, maar staan ook nog eens mooi in je interieur!’

Tamara Manikus

‘Ik ben dankbaar dat Zij Lacht mij dagelijks ondersteunt. Ik vind het persoonlijk heel gaaf dat Zij Lacht een eigentijdse plek is om als vrouw opgebouwd te worden. Ik ben dankbaar dat Zij Lacht mij dagelijks ondersteunt in mijn wandel met God.’ 

De Zij Lacht elke dag podcast

Elke dag delen we een Bijbelgedeelte met daarbij een verdiepende overdenking. Voor vrouwen, door vrouwen. Luister mee en leer de Bijbel beter lezen, begrijpen en leven.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Interessante blogs

Regelmatig staan er nieuwe blogs op de website van Zij Lacht. Ontdek er hier een paar:

Vrouw met rode nagellak leest uit de Bijbel

Vrouwen in de Bijbel

Wat zegt de Bijbel eigenlijk over de positie van de vrouw? Hoe heeft God het bedoeld? Laten we eens op onderzoek uitgaan en beginnen bij het begin!

3 lessen als je op de proef gesteld wordt

Je kunt in je leven op de proef gesteld worden. Wat kun je dan doen? Zij lacht neemt je mee in drie lessen.

De zegenbede van St. Patrick

Gods aanwezigheid is onbegrijpelijk groot. De Ierse monnik St. Patrick schreef in de vijfde eeuw hier een zegengebed over die nog regelmatig in kerken wordt uitgesproken.  

Bijbels en Bijbelproducten van Zij Lacht

Zij Lacht Studiebijbel

€ 92.50

Zij Lacht Bijbel

Vanaf juni 2024 weer leverbaar!

€ 57.50

Zij Lacht guide – Roeping

€ 16.99

Zij Lacht notitieboek

€ 14.99

De missie van het NBG

Wil je weten wat de missie van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap is? Lees dan snel verder op onze website.