ontdek de Bijbel

Ontdek de Bijbel

Onze missie is om jou de Bijbel te laten ontdekken en praktisch te gebruiken in je leven. Daarom hebben we een aantal gratis producten ontwikkeld die jou daarbij kunnen helpen

Bijbel in een jaar

De Bijbel in een jaar is de complete Bijbel, opgedeeld in een leesrooster met 365 gedeeltes. Het geeft een concrete invulling aan het Bijbellezen én je ontdekt mooie lijnen en verbanden tussen teksten uit het Oude en Nieuwe Testament. Ga de uitdaging aan op de manier die bij jou past: op papiervia de appmet een podcast of samen met anderen met een gratis leesrooster dat je kan uitprinten.

Gratis dagboekje voor de 40dagentijd

De weken voor Pasen zijn traditioneel een tijd van inkeer en bezinning. Veel mensen laten bepaalde dingen staan – alcohol, suiker, vlees – of beperken de tijd die ze doorbrengen met televisie of social media. Dat geeft ruimte om van een afstandje naar ons leven te kijken en na te denken over vragen die er echt toe doen. ‘Wie is Jezus?’ is zo’n vraag, en misschien nog belangrijker: ‘Wie is Hij voor mij en voor jou?’

Om je te helpen bij die vraag, kun je een gratis dagboekje aanvragen.

Mijn Bijbel app

Mijn Bijbel app

Mijn Bijbel is de gratis app waarmee je altijd & overal de Bijbel kunt lezen, ook offline. De app bevat meer dan dertig bijbelvertalingen, waaronder de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV), de Bijbel in Gewone Taal (BGT) en de Herziene Statenvertaling (HSV). Ook kun je in de app verschillende leesplannen volgen. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Op retraite met de Psalmen

Schrijf je nu in voor dit gratis leesplan en maak 5 dagen lang een digitale reis door de Psalmen. 

Je bepaalt zelf hoeveel tijd je wil nemen voor elk gebedsmoment. Wel is het goed om een rustig plekje op te zoeken en de tekst en de vragen op je in te laten werken; en om aan het einde steeds even terug te blikken op het gebed: wat heeft me geraakt, wat neem ik mee uit deze gebedstijd? 

Retraite met de Psalmen

Het NBG gaat zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring