Ontdek de Bijbel

Of je nu graag Bijbel luistert, als voorganger gebruikmaakt van onze tools, met je kind de Bijbelverhalen ontdekt of gebruikmaakt van de Mijnbijbel App. We brengen de Bijbel graag voor iedereen dichtbij. Welke manier past het beste bij jou?

Dagvers

Dagvers is de dagelijkse Bijbelpodcast van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. 

Wil jij je dag beginnen met de Bijbel en ontdekken wat dit bijzondere boek voor jouw leven te zeggen heeft? Dan is deze podcast voor jou. Elke dag wordt een stukje uit de Bijbel gelezen, met een korte toelichting en een inspirerende vraag of opdracht.

Nathan de Putter: Ik vind het fijn om kort Bijbel te luisteren. Met Dagvers lukt het om ook op drukke dagen tijd met de Bijbel te hebben. Daarnaast is het een fijne stem om naar te luisteren!

De Bijbel voor je kind

Wil je graag de Bijbelverhalen meegeven aan je kind maar vind je het lastig om een passende manier te vinden? Hoe oud je kind ook is, wij helpen jou als opvoeder met verschillende materialen en Bijbels voor kinderen van alle leeftijden!

Ageeth de Ruiter is ontzettend blij met het Babybijbel knisperboekje voor haar dochtertje: ‘Met het Babybijbel badboekje kan ik samen met mijn dochter spelenderwijs verhalen uit de Bijbel ontdekken. Het samen zingen maakt haar altijd blij!’

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Mijn Bijbel app

Mijn Bijbel is de gratis app waarmee je altijd en overal de Bijbel kunt lezen, ook offline. De app bevat meer dan dertig Bijbelvertalingen, waaronder de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV), de Bijbel in Gewone Taal (BGT) en de Herziene Statenvertaling (HSV). Ook kun je in de app verschillende leesplannen volgen. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Roelien Boter Smit geniet van de mogelijkheden en achtergrondinformatie van de App: ‘Dankzij de Mijn Bijbel app kan ik iedere dag genieten van de Bijbel. Waar ik ook ben.

Roelien Boter Smit over de Mijn Bijbel App. Handig om alle verschillende vertalingen mee te vergelijken en meer achtergrondinformatie te ontdekken over de Bijbel
Femke luistert en leest de Bijbel via debijbel.nl

Debijbel.nl

Met debijbel.nl brengt het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap de Bijbel dichtbij. Op deze website vind je verschillende Nederlandse Bijbelvertalingen, waaronder de:

Naast de vertalingen, vind je ook verschillende achtergrondinformatie bij de Bijbel. Denk aan Bijbelse figuren, de Bijbelboeken, de tekst van de dag of laat je inspireren door de blogs van onze Bijbelprofessionals.

Ook Femke van Dooren – Social Media Manager van Zij Lacht – maakt enthousiast gebruik van debijbel.nl: ‘Door debijbel.nl kan ik heel makkelijk en snel een Bijbeltekst opzoeken en op elk moment van de dag Bijbellezen.

De Bijbel voor professionals

We bieden verschillende tools en handvatten voor theologen, voorgangers, predikanten, docenten en andere mensen die met de Bijbel werken. Dit doen we met onze webinars, Bijbelstudiemateriaal of een vakblad. Tijdens de webinars ontdek je als voorganger meer over specifieke Bijbelteksten en hoe je deze kunt toepassen, bijvoorbeeld in een preek of kringwerk.

Ook ds. André van der Graaf gebruikt voor zijn werk materiaal van het NBG: ‘Als voorganger maak ik dankbaar gebruik van de kennis en tools van het Bijbelgenootschap. Ik deel hun missie en steun daarom maandelijks!

Voorganger en dominee Andre van der Graaf gebruikt graag het materiaal voor de voorgangers van het NBG voor zijn preken

Wil jij ons ook steunen?

Dat kan! Word deel van onze missie. Zo laten we samen de Bijbel vaker opengaan in Nederland, Vlaanderen en wereldwijd.

Het NBG gaat zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring