Dit is onze missie

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap brengt al meer dan 200 jaar de Bijbel dichtbij. We willen dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht.

Onze visie

Onze visie is dat ieder mens de Bijbel als bron voor zijn of haar leven kan ontdekken, lezen en omarmen. Dat willen we bereiken met twee hoofddoelstellingen:

De Bijbel open

We willen dat iedereen die ervoor openstaat, de Bijbel kan ontdekken, lezen en omarmen. Of dat nu voor het eerst is, dagelijks of op een nieuwe manier. Hiervoor kijken we waar er behoefte aan is: een vertaling die nog niet beschikbaar was in een bepaalde taal, een nieuw leesplan, of een audioversie. Want de Bijbel is er voor iedereen.

Ieder kind

Ieder kind heeft de mogelijkheid om voor het vijftiende levensjaar thuis, via school of via de kerk de Bijbel te ontdekken, lezen en omarmen. In Nederland en Vlaanderen bijvoorbeeld via onze kinderdienstmethode Bijbel Basics, wereldwijd via de verschillende versies van de Samenleesbijbel.

De Bijbel voor iedereen

We hebben vijf kernwaarden ontwikkeld die we in alles wat we doen centraal stellen.

  • We werken vanuit liefde voor de Bijbel.
  • We werken als collega’s zorgvuldig, gedreven en vol enthousiasme aan de missie.
  • We willen de Bijbelse boodschappen doorgeven aan mensen, op een manier die aansluit bij hun behoeften.
  • We willen samenwerken met alle soorten kerken in Nederland en Vlaanderen.
  • We zetten ons in ons werk in voor een leefbare aarde.
Kinderen aan de slag met Bijbel Basics

In Nederland en Vlaanderen

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap wil dat ieder mens de Bijbel als bron voor zijn of haar leven kan ontdekken, lezen en omarmen. Voor Nederland en Vlaanderen werken we bijvoorbeeld aan verschillende Bijbelvertalingen, debijbel.nl, en de app Mijn Bijbel. Daarnaast gebruiken duizenden kinderen onze kinderdienstmethode Bijbel Basics en boeken als de Samenleesbijbel of de Prentenbijbel. Zo ervaren ook nieuwe generaties de rijkdom van de Bijbel.

Powerpoint over ons werk

Met onze algemene Powerpoint krijg je inzicht in onze organisatie.

En wereldwijd

Ook wereldwijd brengen we de Bijbel dichtbij. Als mensen de Bijbel niet kunnen lezen in de taal van hun hart, werken we samen met vertalers ter plaatse aan een vertaling. We willen er ook voor zorgen dat de Bijbel voor mensen bereikbaar is. Daarom zorgen we voor gratis Bijbels of goedkope edities, of we helpen bijvoorbeeld mee aan een audio-versie. En we ontwikkelen samen met andere Bijbelgenootschappen kinderproducten, omdat we willen dat ieder kind de kans krijgt om kennis te maken met de Bijbel. Want wij geloven dat de Bijbel er is voor iedereen.

Samen met jou!

Het NBG kan deze missie uitvoeren dankzij de steun van leden en donateurs. Lees meer over ons werk en over onze projecten op onze projectenpagina.

Het NBG gaat zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring