Dit is onze missie

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap brengt al meer dan 200 jaar de Bijbel dichtbij. We willen dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht.

Samen met jou!

Het NBG kan deze missie uitvoeren dankzij de steun van leden en donateurs.

17.143.492 online

In 2023 is de Bijbel meer dan 17 miljoen keer online geopend en is de app Mijn Bijbel 189.064 keer gedownload.

36.058 kinderproducten

In 2023 hebben we in Nederland en Vlaanderen ruim 71.464 kinderproducten verspreid en waren er 197.784 downloads van Bijbel Basics.

302.672 Bijbels

Wereldwijd hebben we in 2023 dankzij onze leden en donateurs 212.646 Bijbels, Nieuwe Testamenten en ander materiaal kunnen verspreiden.

Lees meer over ons werk en over onze projecten op onze projectenpagina.

Kinderen aan de slag met Bijbel Basics

In Nederland en Vlaanderen

Ons verlangen is dat ieder mens de Bijbel als bron voor zijn of haar leven kan ontdekken, lezen en omarmen.

Voor Nederland en Vlaanderen werken we bijvoorbeeld aan verschillende Bijbelvertalingen, debijbel.nl, en de app Mijn Bijbel. Ook bieden we Bijbelse podcasts en leesplannen aan.

Daarnaast gebruiken duizenden kinderen onze kinderdienstmethode Bijbel Basics en boeken als de Samenleesbijbel of de Prentenbijbel. Ook inspireren we heel veel ouders via het platform Kind&Bijbel. Zo ervaren ook nieuwe generaties de rijkdom van de Bijbel.

Wereldwijd

Ook wereldwijd brengen we de Bijbel dichtbij. Als mensen de Bijbel niet kunnen lezen in de taal van hun hart, werken we samen met vertalers ter plaatse aan een vertaling.

We willen er ook voor zorgen dat de Bijbel voor mensen bereikbaar is. Daarom zorgen we voor gratis Bijbels of goedkope edities, of we helpen bijvoorbeeld mee aan een audio-versie.

En we ontwikkelen samen met andere Bijbelgenootschappen kinderproducten, omdat we willen dat ieder kind de kans krijgt om kennis te maken met de Bijbel. Want wij geloven dat de Bijbel er is voor iedereen.

Onze visie

Onze visie is dat ieder mens de Bijbel als bron voor zijn of haar leven kan ontdekken, lezen en omarmen. Dat willen we bereiken met twee hoofddoelstellingen:

De Bijbel open

We willen dat iedereen die ervoor openstaat, de Bijbel kan ontdekken, lezen en omarmen. Of dat nu voor het eerst is, dagelijks of op een nieuwe manier. Hiervoor kijken we waar er behoefte aan is: een vertaling die nog niet beschikbaar was in een bepaalde taal, een nieuw leesplan, of een audioversie. Want de Bijbel is er voor iedereen.

Ieder kind

Ieder kind heeft de mogelijkheid om voor het vijftiende levensjaar thuis, via school of via de kerk de Bijbel te ontdekken, lezen en omarmen. In Nederland en Vlaanderen bijvoorbeeld via onze kinderdienstmethode Bijbel Basics, wereldwijd via de verschillende versies van de Samenleesbijbel of via het platform Kind&Bijbel.

De Bijbel voor iedereen

We hebben vijf kernwaarden ontwikkeld die we in alles wat we doen centraal stellen.

  • We werken vanuit liefde voor de Bijbel.
  • We werken als collega’s zorgvuldig, gedreven en vol enthousiasme aan de missie.
  • We willen de Bijbelse boodschappen doorgeven aan mensen, op een manier die aansluit bij hun behoeften.
  • We willen samenwerken met alle soorten kerken in Nederland en Vlaanderen.
  • We zetten ons in ons werk in voor een leefbare aarde.

Powerpoint over ons werk

Met onze algemene Powerpoint krijg je inzicht in onze organisatie.

Het NBG gaat zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring