Veel gestelde vragen

1. Algemeen

2. Projecten

 • In hoeveel talen is de Bijbel beschikbaar?
  • De hele Bijbel is beschikbaar in 719 talen, gesproken door 5.8 miljard mensen.
  • In 1.593 talen bestaat er alleen een Nieuwe testament
  • In 1.212 bestaan alleen Bijbelgedeelten of losse verhalen

  Dus in totaal hebben 7.1 miljard mensen toegang tot een gedeelte van de Bijbel in hun moedertaal.

 • In hoeveel talen is er nog geen Bijbel?

  Er zijn ongeveer 7400 gesproken talen op de wereld. In meer dan de helft van alle talen in de wereld is er nog geen Bijbel beschikbaar.

  Per continent kun je zeggen dat dit geldt voor:

  • Oceanië:                                           390 talen                  voor 391.000 mensen
  • Afrika:                                               578 talen                  voor 16.535.000 mensen
  • Noord- & Zuid-Amerika:              115 talen                   voor 1.566.000 mensen
  • Azië:                                                  698 talen                  voor 122.622.000 mensen
  • Europa:                                              57 talen                   voor 1.152.000 mensen

   

 • In welke landen werkt het NBG?

  De lengte per project is afhankelijk van het soort project en het plan van het Bijbelgenootschap zelf dat het project opstelt. Maar in het algemeen kun je zeggen dat vertalingen meestal jaren duren. In bijvoorbeeld Angola zijn er eind dit jaar twee vertalingen klaar, en die hebben beide 24 jaar geduurd.

  Het NBG werkt op dit moment in 58 landen, waaronder Angola, Argentinië, Oekraïne, Portugal, Guyana, Sri Lanka en Venezuela.

  Wil je meer weten en ons steunen? Ontdek onze projecten!

 • Wat doen jullie voor werk?

  Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap wil ervoor zorgen dat mensen in Nederland, Vlaanderen en wereldwijd toegang hebben tot goede, betrouwbare vertalingen en Bijbels. Hiervoor kijken we waar er behoefte aan is: denk aan een vertaling die nog niet beschikbaar is in een bepaalde taal, een nieuw leesplan, of een audioversie.

  Ontdek al onze projecten op onze website.

3. Bijbels

 • Hebben jullie ook goedkope Bijbels?

  Je kunt de Bijbel altijd gratis lezen op debijbel.nl en in de app Mijn Bijbel. En in onze webshop kun je verschillende goedkope Bijbeluitgaven vinden.

 • Hoe oud is de Bijbel?

  De boeken van de Bijbel zijn geschreven door verschillende schrijvers, verdeeld over een tijd van misschien wel 1000 jaar. Wil je meer weten? Check dan debijbel.nl voor een schat aan informatie!

 • Wat is de Bijbel?

  Een bekend boek en een heilig boek

  De Bijbel is een van de meest gelezen boeken op de wereld. Het is voor veel mensen een bron van inspiratie. Voor joden en christenen is de Bijbel niet alleen een bron van inspiratie, maar ook een heilig boek. Ze lezen de Bijbel als een boek dat betekenis aan hun leven geeft.

  Ontdek meer op debijbel.nl!

4. Bijbel Basics

5. debijbel.nl

6. Oekraïne

 • Hebben vluchtelingen niet meer aan dekens, voedsel of medicijnen?

  Uiteraard hebben vluchtelingen behoefte aan hulp in de vorm van voedsel, water en medicijnen. Overheden en hulporganisaties zetten zich daar op dit moment hard voor in. Maar mensen hebben ook behoefte aan troost en hoop voor de toekomst. Dat proberen de Bijbelgenootschappen in de landen waar vluchtelingen worden opgevangen te bieden met de Bijbel. Mensen hebben vaak niets anders bij zich dan een tas met kleding en hebben ook hun eigen Bijbel achter moeten laten. We zien dat mensen eerst tot rust komen op een veilige plek met voldoende voedsel, kleding en eventueel medicijnen. Daarna hebben veel vluchtelingen uren tijd per dag om na te denken over de situatie in hun land en hun eigen toekomst. De behoefte aan geestelijk voedsel neemt dan toe. Het is voor veel gevluchte christenen hun enige houvast.  

 • Waarom verspreiden jullie Bijbels onder Oekraïense vluchtelingen?

  Omdat Oekraïners ons om Bijbels vragen. Soldaten, mensen in schuilkelders, kinderen en moeders in vluchtelingenkampen in Polen, Roemenië, Slowakije, Hongarije en Moldavië: heel veel Oekraïners vragen om Gods Woord in hun eigen taal voor hulp, troost en steun. Hulporganisaties spannen zich geweldig in om mensen op de vlucht en in nood te helpen, maar mensen hebben ook geestelijke noden. De medewerkers van lokale Bijbelgenootschappen die opvangplekken, treinstations, kerken en andere plaatsen waar mensen samenkomen bezoeken, worden voortdurend door vluchtelingen gevraagd om voor hen te bidden en of ze een Bijbel voor hen hebben.