Elke dag een Bijbeltekst

Wil je elke dag de Bijbel lezen en nieuwe teksten ontdekken? Op deze pagina vind je elke dag een nieuwe Bijbeltekst.

Bijbeltekst van de dag

247:24-27 Luc. 6:46-49Luc. 6:46-497:24 Spr. 12:7Spr. 12:7Wie deze woorden van Mij hoort en ernaar handelt, kan vergeleken worden met een wijs man, die zijn huis bouwde op een rots. 25Toen de regen neerstroomde en de beken buiten hun oevers traden, en er stormen opstaken en het huis van alle kanten belaagd werd, stortte het niet in, want het was gefundeerd op een rots. 26En wie deze woorden van Mij hoort en er niet naar handelt, kan vergeleken worden met een dwaas man, die zijn huis bouwde op zand. 27Toen de regen neerstroomde en de beken buiten hun oevers traden, en er stormen opstaken en er van alle kanten op het huis werd ingebeukt, stortte het in, en er bleef alleen een ruïne over.’

Hoe houd ik elke dag Bijbellezen vol?

Bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) horen we deze vraag vaak! ‘Ik wil elke dag uit de Bijbel lezen, maar hoe doe ik dat? Hoe houd ik dat vol?’ En dat kan ook best ingewikkeld zijn! Als NBG willen we je graag met vier tips helpen om Bijbellezen vol te houden. Want we hebben verschillende hulpmiddelen voor jou ontwikkeld.

bijbel lezen

Ontvang Dagvers in je mail

Wil je elke dag Bijbellezen? Elke dag een stukje inspiratie uit de Bijbel en afsluitend een concrete vraag of opdracht. Zo lees je elke dag Bijbel!

Luister elke dag Dagvers

De dagelijkse Bijbelpodcast van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Elke dag een stukje inspiratie uit de Bijbel en afsluitend een concrete vraag of opdracht. Zo komt de Bijbel echt dichtbij!

Dagvers podcast

Leesplannen

Wil je de Bijbel altijd bij de hand hebben? Volg dan een leesplan in de Mijn Bijbel app en lees waar het jou ook maar uitkomt. Leesplannen zijn er in veel soorten en maten, over de hoofdlijnen van de Bijbel of over specifieke thema’s, zoals de heilige Geest of leiders. Ontdek welk leesplan bij jou past.

Luister een podcast

Sporten, wandelen of huishouden? Of zit je in de auto? Maak er een Bijbelmoment van! We bieden je diverse podcasts om met de Bijbel bezig zijn. Luister gratis waar en wanneer je maar wil.

Podcast

Bijbel in een jaar

Heb jij het verlangen om de hele Bijbel te lezen? Ga de uitdaging aan op de manier die bij jou past. Lees je graag van papier? Koop dan Bijbel in een jaar in de vertaling die jij graag leest: De NBV21 of de BGT. Je ontvangt de complete Bijbel, opgedeeld in een leesrooster met 365 gedeeltes.

Lees via Mijn Bijbel app

Lees je steeds meer digitaal en ben je op zoek naar een digitale Bijbel? Gebruik dan een app zoals de Mijn Bijbel app, een gratis app met diverse Bijbelvertalingen en extra content. Lees waar het jou ook maar uitkomt. Thuis op de bank, in bed of onderweg.

Leesplan

Over het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

We brengen de Bijbel al meer dan 200 jaar dichtbij. We willen dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht.

We zorgen ervoor dat mensen wereldwijd toegang hebben tot goede vertalingen, én we helpen jou met digitale en papieren uitgaven zoals de Schrijfbijbel.