Elke dag een Bijbeltekst

Wil je elke dag de Bijbel lezen en nieuwe teksten ontdekken? Op deze pagina vind je elke dag een nieuwe Bijbeltekst.

Bijbeltekst van de dag

Ezechiel 2:3-3:3

32:3 Deut. 9:7,24Deut. 9:7,24‘Mensenkind, Ik stuur jou naar de Israëlieten, naar dat weerspannige volk dat tegen Mij in opstand is gekomen. Tot op de dag van vandaag verzetten ze zich tegen Mij, zoals ook hun voorouders hebben gedaan. 4Naar dat volk, dat zo halsstarrig en eigenzinnig is, stuur Ik jou. Je moet tegen hen zeggen: “Dit zegt God, de HEER …” 52:5 Ezech. 12:233:33Ezech. 12:233:33En of ze nu horen willen of niet – het is immers een opstandig volk –, ze zullen weten dat er een profeet in hun midden is geweest. 62:6 Jer. 1:8,17Jer. 1:8,17Maar jij, mensenkind, jij hebt van hun woorden niets te vrezen, je hoeft voor hen niet bang te zijn, al zijn ze als brandnetels en doornstruiken en belagen ze je als schorpioenen. Je hoeft je door dat volk niet te laten afschrikken of angst te hebben voor hun woorden, hoe opstandig ze ook zijn. 7Je moet hun laten weten wat Ik te zeggen heb, of ze nu horen willen of niet, hoe opstandig ze ook zijn. 8Jij, mensenkind, luister naar mijn woorden en wees niet opstandig zoals dat volk. Doe je mond wijd open en eet wat Ik je te eten geef.’ 9Ik keek, en zag een hand die naar mij was uitgestrekt en een boekrol vasthield. 102:10 Op. 5:1Op. 5:1Die werd voor mijn ogen uitgerold en ik zag dat hij aan beide kanten beschreven was. Dit stond erop te lezen: Klaagliederen, en gezucht en gesteun. 13:1-3 Op. 10:9-10Op. 10:9-10De stem zei tegen mij: ‘Mensenkind, eet op wat je wordt voorgehouden; eet deze rol op en ga naar de Israëlieten om te profeteren.’ 2Ik opende mijn mond en kreeg de boekrol te eten, 3en de stem zei: ‘Mensenkind, vul je maag en je buik met deze rol, die Ik je geef.’ Ik at de rol op; hij was zo zoet als honing.

Hoe houd ik elke dag Bijbellezen vol?

Bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) horen we deze vraag vaak! ‘Ik wil elke dag uit de Bijbel lezen, maar hoe doe ik dat? Hoe houd ik dat vol?’ En dat kan ook best ingewikkeld zijn! Als NBG willen we je graag met vier tips helpen om Bijbellezen vol te houden. Want we hebben verschillende Bijbelpodcasts voor jou ontwikkeld.

NBV21 Paperback

€ 18.95

bijbel lezen

Ontvang Dagvers in je mail

Wil je elke dag Bijbellezen? Elke dag een stukje inspiratie uit de Bijbel en afsluitend een concrete vraag of opdracht. Zo lees je elke dag Bijbel!

Luister elke dag Dagvers

De dagelijkse Bijbelpodcast van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Elke dag een stukje inspiratie uit de Bijbel en afsluitend een concrete vraag of opdracht. Zo komt de Bijbel echt dichtbij!

Dagvers podcast

Leesplannen

Wil je de Bijbel altijd bij de hand hebben? Volg dan een leesplan in de Mijn Bijbel app en lees waar het jou ook maar uitkomt. Leesplannen zijn er in veel soorten en maten, over de hoofdlijnen van de Bijbel of over specifieke thema’s, zoals de heilige Geest of leiders. Ontdek welk leesplan bij jou past.

Luister een podcast

Sporten, wandelen of huishouden? Of zit je in de auto? Maak er een Bijbelmoment van! We bieden je diverse podcasts om met de Bijbel bezig zijn. Luister gratis waar en wanneer je maar wil.

Podcast

Bijbel in een jaar

Heb jij het verlangen om de hele Bijbel te lezen? Ga de uitdaging aan op de manier die bij jou past. Lees je graag van papier? Koop dan Bijbel in een jaar in de vertaling die jij graag leest: De NBV21 of de BGT. Je ontvangt de complete Bijbel, opgedeeld in een leesrooster met 365 gedeeltes.

NBV21 Bijbel in een jaar

Ontdek nieuwe lijnen door de Bijbel heen dankzij Bijbel in een jaar.

€ 29.95

Lees via Mijn Bijbel app

Lees je steeds meer digitaal en ben je op zoek naar een digitale Bijbel? Gebruik dan een app zoals de Mijn Bijbel app, een gratis app met diverse Bijbelvertalingen en extra content. Lees waar het jou ook maar uitkomt. Thuis op de bank, in bed of onderweg.

Leesplan

Over het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap

We brengen de Bijbel al meer dan 200 jaar dichtbij. We willen dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht.

We zorgen ervoor dat mensen wereldwijd toegang hebben tot goede vertalingen, én we helpen jou met digitale en papieren uitgaven zoals de Schrijfbijbel.