opengeslagen bijbel in de kerk

Doe mee als kerk

Ben je voorganger of heb je een andere taak in de kerk? Ontdek hier hoe we jou en je kerk kunnen helpen om de Bijbel dichtbij te brengen.

Bijbelzondag 2024:

Van waar de zon opkomt tot waar zij ondergaat

Elk jaar besteden heel veel kerken aandacht aan Bijbelzondag. Een zondag in het jaar met speciale aandacht voor de Bijbel. Op Bijbelzondag willen we onszelf en elkaar (laten) inspireren om de Bijbel (weer) open te doen, en de verhalen met ons eigen leven te verbinden.

Het thema van deze Bijbelzondag is ‘Van waar de zon opkomt tot waar zij ondergaat’ (Psalm 113:3, NBV21). Met dit thema staan we erbij stil dat over de hele wereld mensen Gods naam loven. Van waar de zon opkomt tot waar zij weer ondergaat, zijn er mensen die de Bijbel lezen en zich willen laten inspireren door Gods Woord. Via de Bijbel staan we met hen in verbinding. Wil je een zondag besteden aan dit thema?

De materialen zijn gratis te downloaden.

Vrouw leest uit Bijbel - Nederlands Vlaams Bijbelgenootschap

Alles over Bijbelstudie

Wat is Bijbelstudie? Hoe ziet een Bijbelstudiegroep eruit? Welke vragen komen aan bod bij Bijbelstudie? Ontdek alles over Bijbelstudie!

Alles over collecteren in de kerk

Help als kerk mee met Bijbelverspreiding en -vertaling door een collecte te organiseren. Wij bieden achtergrondinformatie en een beamerpresentatie aan. Klik verder voor de meest recente projecten.

collecteren voor het NBG

Alles over preekvoorbereiding & exegese

Wat betekent exegese? Hoe gaat preekvoorbereiding? Ontdek alles over exegese en preekvoorbereiding!

Boekje over slavernij en vrijheid

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap kreeg vanuit verschillende kerken het verzoek om materiaal te ontwikkelen om vanuit de Bijbel stil te staan bij slavernij. Om kerken en Bijbellezers te helpen grip te krijgen op slavernij in de Bijbel en te lezen en leren over het Bijbels perspectief van vrijheid voor alle mensen. Dat is dan ook de insteek geworden van dit boekje, met als titel Geroepen om vrij te zijn.

Bijbel & Duurzaamheid

Wil je met je kerk aan de slag met duurzaamheid? We hebben een handig Bijbelstudieboekje ontwikkeld. Het boekje bevat een Bijbelleesplan, gespreksstof voor kringen en kindermateriaal. Je bestelt het voor maar 1 euro per stuk!

PowerPoint over onze missie

Wil je een presentatie houden over onze missie op een gemeenteavond of tijdens een andere bijeenkomst? Met deze Powerpoint ontdek je meer over ons werk.

Voorgangers

Ben je predikant, theoloog en Bijbelliefhebber? Wij bieden diverse mogelijkheden om de Bijbel nog meer onder de aandacht te brengen en om verdiepend bezig te zijn met Gods Woord. Bijvoorbeeld via ons vakblad Met Andere Woorden of via een webinar.

Geïnteresseerd in wat het NBG voor kerken doet?

Wil je kerkcontactpersoon worden?

Wil je je kerk op de hoogte houden van de projecten en producten van het NBG, nieuwsberichten doorsturen naar je kerk, en ben je bereid tweemaal per jaar een paar vragen over het Bijbelgebruik in je kerk te beantwoorden? Meld je dan hier aan als kerkcontactpersoon.

Ben je voorganger, scriba of oudste?

Wist je dat we een nieuwsbrief hebben die speciaal is bedoeld voor mensen met een taak in de kerk? Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van alles wat het NBG voor kerken kan betekenen.

Contact

Neem contact met ons op als je vragen hebt over wat het NBG voor jou als kerk kan betekenen. We denken graag met je mee!

Wil je meer weten wat we kunnen betekenen voor internationale en migrantenkerken? Neem dan contact op met Samuel Ekpo.

Samuel Ekpo

Relatiebeheerder Migranten- en Internationale kerken
Lydia van der Meer-de Boer

Lydia van der Meer-Boer

Senior Relatiebeheerder Kerken

Bijbelquiz

Omdat er veel vraag was, hebben we voor dit jaar nog twee Bijbelquizzen gemaakt. Die twee quizzen stellen bij elkaar alle Bijbelboeken van Genesis tot en met Openbaring kort aan de orde. Steeds met een sleuteltekst, een korte omschrijving en een meerkeuzevraag.  

Wanneer je via onderstaand formulier de gevraagde gegevens invult, krijg je toegang tot de quiz.

Doe mee aan de Bijbelquiz en test hoeveel jij weet van de Bijbel