kerk

Doe mee als kerk 

Wil jij als kerk in Nederland en Vlaanderen ook meehelpen met de missie van het NBG?

Wij geloven dat ieder mens de Bijbel als bron voor het leven kan ontdekken, lezen en omarmen. Die passie delen we met de kerk. Juist in de kerk heeft de Bijbel een vanzelfsprekende plaats, wordt de Bijbel gelezen, en gepromoot als Woord van God. Samen met kerken zetten we ons in om de Bijbel dichtbij te brengen, zodat Gods boodschap van liefde voor de wereld christenen in beweging zal brengen.

vrucht van de geest boekje

Vrucht van de Geest

God wil aan het werk in het leven van mensen. Dit boekje biedt lezers handvatten om zich te vormen door Gods Geest en te ontdekken hoe ze vrucht kunnen dragen.

Laat mensen dit boekje aanvragen en ga daarna met elkaar aan de slag met een van de vruchten van de Geest en groei in geloof en liefde.

Opwekking: Bijbel Challenge

De Bijbel in één keer voorlezen van Genesis tot Openbaring. Kan dat? Dat gaan we proberen! Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap wil met bezoekers van Opwekking van vrijdag 3 t/m 6 juni dag en nacht het Woord laten klinken: we lezen de NBV21 voor. Doe je mee met deze Bijbel Challenge? Je kunt je per kwartier inschrijven. Je ontvangt dan een bevestiging in de mail met de mogelijkheid om de afspraak direct in je agenda te zetten. We sturen je een uur voordat je aan de beurt bent een sms’je ter herinnering!

Voorgangers en predikanten

Voorgangers

Ben je predikant, theoloog en Bijbelliefhebber? Wij bieden diverse mogelijkheden om de Bijbel nog meer onder de aandacht te brengen en om verdiepend bezig te zijn met Gods Woord. Bijvoorbeeld via ons vakblad Met Andere Woorden of via een webinar.

collecteren voor het NBG

Een collecte houden

Help als kerk mee met Bijbelverspreiding en -vertaling door een collecte te organiseren. Wij bieden achtergrondinformatie en een beamerpresentatie aan. Klik verder voor de meest recente projecten.

Kinderen aan de slag met Bijbel Basics

Bijbel Basics

De Bijbel in 200 verhalen; dat is Bijbel Basics. Bijbel Basics is een methode die ondertussen door honderden kindernevendiensten gebruikt wordt. Met Bijbel Basics horen kinderen tussen 4 en 12 jaar de 200 meest essentiële Bijbelverhalen. Daarmee wordt een brede basis gelegd voor de Bijbelopvoeding van kinderen en ook recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel.

Het Kerkenteam

Ons Kerkrelatieteam zet zich in om vruchtbare relaties met en binnen kerken aan te gaan, met als doel kerken te mobiliseren en in beweging te brengen. Neem contact met ons op als je als kerk vragen hebt. We denken graag mee!

Lydia van der Meer
Lydia van der Meer
Hoofd Kerkrelaties
Samuel Ekpo
Samuel Epko
Relatiebeheerder Migranten- en Internationale Kerken
Paul Abspoel
Paul Abspoel
Programmacoördinator Kerken
Team kerken

Geïnteresseerd in wat het NBG voor kerken doet?

Wil je je kerk op de hoogte houden van de projecten en producten van het NBG, nieuwsberichten doorsturen naar je kerk, en ben je bereid tweemaal per jaar een paar vragen over het Bijbelgebruik in je kerk te beantwoorden? Meld je dan hier aan als kerkcontactpersoon.