Schenken met belastingvoordeel

Wilt u het NBG steunen met belastingvoordeel? Dan kan een periodieke schenking een fiscaal aantrekkelijke optie voor u zijn.

Hoe werkt het?

Wanneer u ons voor minimaal vijf jaar financieel wilt steunen, dan betaalt de belastingdienst mee. U kunt uw schenking in het geheel van uw inkomen aftrekken als u de gift in een schriftelijke overeenkomst vastlegt.

U kunt zo voordeliger, of meer geven voor hetzelfde geld. Bij een meerjarige schenking is het Bijbelgenootschap bovendien voor langere tijd verzekerd van uw financiële steun. Voor ons Bijbelwerk in binnen- en buitenland is het waardevol te weten dat wij voor langere tijd op u kunnen rekenen.

Gezin in Mexico luistert naar het Nieuwe Testament in het Perpecha
Weduwe Esther en haar kinderen.

Rekenvoorbeeld schenken

Stel u wilt het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap jaarlijks een bedrag van 300 euro schenken en uw (verzamel)inkomen is 35.000 euro.

Omdat dit bedrag lager is dan 1% van uw (verzamel)inkomen, komt u bij een eenmalige schenking niet in aanmerking voor belastingaftrek. Wanneer u de schenking voor minimaal vijf jaar vastlegt, kunt u wel gebruik maken van de belastingaftrek.

U kunt zelfs 500 euro per jaar schenken. Dit kost u na belastingaftrek namelijk nog maar 290 euro!

Hoe kunt u uw gift vastleggen?

U kunt uw gift vastleggen via een schriftelijke overeenkomst met het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. U kunt hiervoor de volgende formulieren downloaden, digitaal invullen, ondertekenen en retourneren: formulier voor overeenkomst en formulier betaalwijze gift. U kunt de formulieren ook opvragen op papier via  of telefoonnummer +31 (0)23-5146 146.

Fonds op Naam

Bij het NBG bestaat ook de mogelijkheid om een Fonds op Naam op te richten. Een Fonds op Naam is een fonds binnen het NBG gecreëerd met geld van één of meer gevers die een specifiek onderdeel van het Bijbelwerk willen ondersteunen. Uiteraard zijn we altijd bereid om mee te denken hoe we persoonlijke wensen het beste kunnen invullen.

Bereken uw belastingvoordeel

U bent benieuwd naar uw belastingvoordeel als u een periodieke schenking afsluit. Gebruik daarvoor deze rekentool. Zo ziet u direct wat u aan het NBG kunt schenken.

* Het inkomen van u en uw eventuele fiscale partner
Onze rekentool geeft een indicatie van het bedrag dat u terugkrijgt. Ondanks de zorgvuldigheid waarmee wij deze rekentool hebben gemaakt, kunnen geen rechten worden ontleend aan de berekeningen. Mogelijk gelden voor uw situatie andere heffingskortingen. Wij adviseren daarvoor een belastingadviseur te raadplegen.

Paul Abspoel

Relatiebeheerder Bijzondere Giften

Heeft u een specifieke vraag over schenken met belastingvoordeel? Neem dan contact op met Paul Abspoel.