Fonds op naam

Heeft u interesse om bij het NBG een Fonds op Naam op te richten? Graag geven we u meer informatie over deze bijzondere manier van geven.

Wat is een Fonds op Naam?

Een Fonds op Naam is een fonds binnen het NBG gecreëerd met geld van één of meer gevers die een specifiek onderdeel van het Bijbelwerk willen ondersteunen. Dit fonds draagt een aparte naam – vaak de naam van de gever(s). Het NBG beheert dit fonds en verzorgt de administratie. De gever bepaalt in overleg met het NBG hoe de gelden worden besteed en in welke termijnen de hoofdsom wordt uitgekeerd.

Een Fonds op Naam kan bij leven worden opgericht, maar ook met de nalatenschap van een gever. Bij leven kan de gever een eenmalige schenking in het fonds storten of een periodieke schenking doen. De gever profiteert hierbij van de fiscale voordelen.

Een Fonds op Naam bij het NBG

Hieronder vindt u de keuzemogelijkheden van een Fonds op Naam bij het NBG. Uiteraard zijn we altijd bereid om mee te denken hoe we persoonlijke wensen het beste kunnen invullen.

Naam van het fonds

U mag zelf een naam voor het fonds aangeven. Dit mag uw eigen naam zijn, een naam van een familielid of een verzonnen naam. We denken hierin graag met u mee.

Omvang en looptijd

Een Fonds op Naam kent twee vormen. Voor beide vormen hanteert het NBG verschillende voorwaarden.

Een fonds waarbij de hoofdsom binnen een aantal jaren wordt uitgekeerd, kent een inleg van minimaal € 50.000. Dit type fonds kent drie varianten qua looptijd.

De uitkering wordt:
– Direct gedaan
– Binnen één tot twee jaar
– Binnen vijf tot tien jaar

Een fonds waarbij de hoofdsom gedurende langere tijd intact blijft – en waarvan jaarlijks het rendement wordt uitgekeerd – heeft een inleg van minimaal € 100.000. Over de looptijd van dit type fonds worden maatwerk afspraken gemaakt.

Bestemmingen

Via een Fonds op Naam kunt u aangeven aan welke bestemmingen wordt uitgekeerd. U kunt hierbij een keuze maken uit zeven bestemmingen:

  1. Het geheel van het werk van het NBG
  2. Vertaalprojecten wereldwijd
  3. Bijbelverspreiding wereldwijd
  4. Kinderprojecten wereldwijd
  5. Nieuwe generaties in Nederland en Vlaanderen
  6. Werk onder migranten in Nederland en Vlaanderen
  7. Bevorderen Bijbelgebruik in Nederland en Vlaanderen
Kosten

Voor het oprichten van een Fonds op Naam moet een bezoek worden gebracht aan de notaris. De hieraan verbonden kosten worden in principe door het NBG gedragen, tenzij de gever deze wenst te voldoen.

Legaat of nalatenschap

Voor de toekomst van het Bijbelwerk zijn nalatenschappen erg belangrijk. Hoe groot of klein uw nalatenschap ook is, het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap is u zeer dankbaar. Mensen wereldwijd ontvangen een geschenk dat ontzettend waardevol is. Uw nalatenschap maakt mooie resultaten zoals hieronder mogelijk. 

Paul Abspoel

Relatiebeheerder

Heeft u vragen over het Fonds op Naam? Relatiebeheerder Paul Abspoel informeert u graag verder. Neem voor advies of een persoonlijk gesprek contact met ons op. Als u het op prijs stelt, komt dhr. Abspoel vrijblijvend bij u langs.