opengeslagen bijbel vakblad

Met andere woorden

Vakblad Bijbel en vertalen

Met Andere Woorden is het gratis vakblad van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Met Andere Woorden verschijnt tweemaal per jaar. Lidmaatschap is gratis, eenmaal per jaar wordt er om een vrijwillige gift gevraagd. Het laatste nummer verscheen in oktober 2022.

Blijf op de hoogte van Bijbel en vertalen

Maakt het jou uit welke Bijbelvertaling je leest? Wil jij weten wat er komt kijken bij het vertalen van de Bijbel? Ben je benieuwd wat er achter bepaalde vertaalkeuzes schuilt? Dan is Met Andere Woorden precies iets voor jou: het tijdschrift dat je up-to-date houdt over het vertalen van de Bijbel. Ook biedt Met Andere Woorden inspirerende artikelen op het snijvlak van vertalen en Bijbeluitleg. Het blad is toegankelijk geschreven ook voor wie geen Grieks en Hebreeuws beheerst.

Met Andere Woorden is sinds 1982 hét vaktijdschrift van Nederland en Vlaanderen over Bijbelvertalen. Met Andere Woorden verschijnt tweemaal per jaar. Lidmaatschap is gratis, eenmaal per jaar wordt er om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

De nieuwste Met Andere Woorden

Met Andere Woorden staat dit keer in het teken van groen Bijbellezen.

cover met andere woorden oktober 2022

‘Niet de mens maar de sabbat, de zevende dag, is “de kroon op de schepping” in het verhaal uit Genesis 1. De bekende “heerserstekst” uit vers 26-28 is geen vrijbrief voor de mens om met de aarde te doen wat hij wil.’ Dat schrijft hoofdredacteur Matthijs de Jong na grondig onderzoek naar de betekenis van deze tekst in het Bijbelvertaalblad Met Andere Woorden.

Verder staan in MAW een artikel van Wim de Bruin over de actualiteit van Micha 6, een interview met Bijbelvertaler en natuurbeschermer Stephen Pattemore, en columns van Jan Boersema, Sam Janse en Trees van Montfoort. 

Dit nummer van MAW was de opmaat naar de vijfdelige webinarserie over groene exegese voor voorgangers en theologen. Er zijn ook handvatten om groene thema’s in de kerkgemeenschap op te pakken. Daarvoor is tegen verzendkosten een inspirerend boekje te bestellen: ‘Bijbel en duurzaamheid’.

Archief

Het volledige archief van het vakblad Met Andere Woorden is per artikel of per nummer terug te vinden op debijbel.nl

Richtlijnen voor auteurs

Artikelen voor Met Andere Woorden zijn van harte welkom, en kunnen aangeboden worden aan het secretariaat. Alle gegevens en de richtlijnen die opgesteld zijn, zijn hier te vinden.