Bijbellezen met kinderen

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap wil dat ieder kind de mogelijkheid heeft om voor het vijftiende levensjaar de Bijbel te ontdekken, lezen en omarmen. Daarvoor ontwikkelen we materialen voor gebruik op school, in de kerk of thuis.

Bijbel Basics proefjes met de Bijbel

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Bijbel Basics

De Bijbel in 200 verhalen; dat is Bijbel Basics. Met Bijbel Basics beloven we dat kinderen tussen 4 en 12 jaar de 200 meest essentiële Bijbelverhalen twee keer gehoord en verwerkt hebben. Het kind staat centraal, en het materiaal is geschikt voor grote en voor kleine groepen!

Moeder leest uit de Babybijbel met twee kinderen

Kind & Bijbel

We willen je helpen met inspiratie en praktische tips voor jouw geloofsopvoeding met de Bijbel. Daarom vind je op ons Kind & Bijbel-platform blogs, leesplannen, een podcast en bijvoorbeeld Peuterpartymateriaal bij Mijn Peuterbijbel.

Kinderbijbels

Bijbellezen met jonge kinderen, kan dat wel? Jazeker! De Bijbel is het meer dan waard om door te geven aan nieuwe generaties. Een goede en betrouwbare kinderbijbel is daarbij onmisbaar. Gelukkig is er een ruim aanbod aan kinderbijbels voor alle leeftijden en in verschillende stijlen. Ontdek ze allemaal in onze webshop.

Nooit meer een kleurplaat

Wat is er nodig om een waardevol geloofsgesprek te voeren met kinderen? In dit handboek vind je het antwoord. Maartien Hutter en Henk Kuindersma inspireren jou om na te denken en aan de slag te gaan met kindertheologie. Het boek is geschreven voor kinderwerkers, predikanten, leerkrachten, ouders en andere opvoeders. De aansprekende praktijkvoorbeelden helpen je om de vertaalslag van theorie naar praktijk te maken.

Het NBG gaat zorgvuldig om met je gegevens. Lees hier onze privacyverklaring